Dezbateri

Vreau o Școală Ideală , Școala Gimnazială nr.95 (ep.2) – Radio România Cultural


Într-un studiu istoric întocmit de arh. Laura Ilie, studiu bazat pe o amplă bibliografie redactată de istorici, academicieni și profesori universitari, se arată că actualul edificiu al Școlii Gimnaziale nr.95, a fost construit în perioada 1930-1940 și reprezintă un reper arhitectural al zonei, alături de Biserica Foișor, aflată în imediata apropiere, și de vestigiile caselor care au aparținut boierilor Mavrocordați. Stilul arhitectural al clădirii este unul neoromânesc, clădirea rămânând și azi, una deosebită prin particularitățile ei vizuale și funcționale.

Instituția, cunoscută din 1931 până prin anii 70 ai veacului trecut drept Școala Regală, școlarizează azi în sistem de gimnaziu (clasele 0-8) dar și în programul A doua șansă adresat, în special, adulților care nu au finalizat ciclul primar și/sau pe cel gimnazial.

Actuala directoare a instituției, profesoara și consilierul școlar Mihaela Bazarciuc conduce școala din anul 2017 și are o bogată experiență în lucrul cu copiii marginali sau cu deficiențe de vorbire. De asemenea, ea și colegii săi au implementat în ultimii ani, mai multe proiecte Erasmus+ prin care au încercat să le ofere copiilor nevoiași ( aproximativ 80% din totalul elevilor înscriși) accesul la o educație mai bună.

Mirela Nicolae a stat de vorbă cu profesoara și directoarea Mihaela Bazarciuc despre nevoile actuale ale școlii și visurile de a avea un învățământ performant pentru toți copiii din instituția pe care o conduce dar și din România.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *