Expozitii

Vizionează artistul video Stan Douglas Remix History pentru a reimagina prezentul


La începutul noului an, unul dintre cele mai jignite centre de transport public din New York – Penn Station – a primit o actualizare majoră.

Finalizat la sfârșitul anului 2020, noul S-a deschis sala de tren Moynihan cu o serie de comisii de artă specifice site-ului care onorează trecutul clădirii și ajută la modelarea viitorului acesteia. Alături de lucrările lui Kehinde Wiley și Elmgren & Dragset, artista din Vancouver Stan Douglas a creat panouri fotografice care atinge fapte istorice puțin cunoscute despre site.

Lucrările, care „relatează amploarea experienței colective pentru care Penn Station a servit drept scenă”, potrivit Fondului de Artă Publică, care a organizat instalațiile, sunt găzduite în sala de așteptare a Train Hall.

Într-un interviu exclusiv cu Art21 filmat în 2016, Douglas și-a explicat procesul de extragere a filmărilor istorice și a îmbinării imaginilor din trecut pentru a crea narațiuni cu totul noi despre spațiu și timp.

„Sunt un artist”, spune Douglas în videoclip, care a fost difuzat inițial ca parte a programului emblematic al Art21 Arta în secolul XXI, „Iar istoria este un lucru pe care îl folosesc pentru a face ceea ce fac.”

În film, Douglas descrie pătrunderea în istoria Vancouverului său natal, care a făcut parte dintr-o scenă de film noir născută după al doilea război mondial. Inspirat de cinematograful pe care l-a întâlnit într-una dintre primele sale meserii de DJ și apoi de portier, opera lui Douglas îmbină cinema, muzică și fotografie pentru a prăbuși elemente disparate ale trecutului și trecuturi imaginate.

Producție încă din episodul “Art in the Twenty-First Century” sezonul 8, “Vancouver”, 2016. © Art21, Inc. 2016.

În munca mea, vreau să mă întorc să mă uit la aceste posibilități, dacă nu ar funcționa așa cum a făcut-o? ” Spune Douglas, „Întotdeauna vreau să consider că lucrul pe care îl avem nu este necesar. Nu este singurul mod în care ar putea fi lucrurile. ”

Pe 28 ianuarie Stan Douglas va fi prezentat ca parte a discuțiilor de artă publică, prezentat de Cooper Union prin Zoom.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei emblematice a Art21 Arta în secolul XXI, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *