Expozitii

Vizionează artistul și fostul jucător de fotbal Shaun Leonardo revizuiește stereotipurile sportivilor negri


Când artist Shaun Leonardo avea 21 de ani, antrenorul său de fotbal a încercat odată să-l amplifice zicală: „Vreau să joci de parcă tocmai te-ar fi lăsat să ieși din Riker.”

Acea remarcă simplă a rămas cu Leonardo de atunci și a informat practica sa multidisciplinară, care sondează noțiunile de identitate care au fost influențate de oamenii negri și maro.

Într-un interviu exclusiv cu Art21 ca parte a „New York Close UpSeria ”, Leonardo, născut în Queens, vorbește sincer despre experiențele sale atât ca sportiv, cât și ca artist al culorii, și despre modul în care a ajuns să-și înțeleagă identitatea prin impresiile pe care le-au avut alții despre el.

„Ca tânăr … nu ai mijloace sau instrumente pentru a absorbi asta într-un mod sănătos”, a spus el spune despre incidentul cu antrenorul său. „Am 40 de ani și încă mă gândesc la acel moment.”

O mare parte din opera lui Leonardo se ocupă de așteptările societății de masculinitate asociate cu sportul. La un moment dat în timpul interviul, artistul pantomimează lovind cu pumnul un adversar invizibil, așa cum face în primele sale lucrări video Cuceritorul vs. Omul invizibil (2006) și Bull in the Ring (2008).

„Ofeream spectacolul violenței și acea identitate de hiper-masculinitate și agresivitate care este atât de des anticipată de un corp negru”, spune el. „Ne mișcăm prin lume și servim ca oglindă pentru proiecțiile oamenilor albi.”

  Încă din "Bull in the Ring," 2008. Ilustrație grație: Shaun Leonardo.  Mass-media de arhivă amabilitate: Brad L. Cooper.

Încă din Taur în ring (2008). Amabilitatea lui Shaun Leonardo, media de arhivă, amabilitatea lui Brad L. Cooper.

Artistul povestește când a văzut o imagine a lui Trayvon Martin și a experimentat recunoașterea modului în care și el ar putea fi perceput de lumea exterioară. Această realizare a informat multe dintre desenele incluse în noul spectacol al lui Leonardo, „Respirația spațiului gol”. la Muzeul Bronx, care se concentrează pe știri de profil înalt despre bărbații negri și cafenii care se luptă cu violența sistemică, cum ar fi Martin, precum și despre incidentele mai puțin cunoscute ale violenței poliției din anii 1970.

Când vine vorba de noțiuni preconcepute pe care americanii albi le au despre cetățenii lor negri și maro, Spune Leonardo, „Descoperind și învățând și găsind modalități de a distorsiona acea imagine, de a descrie și de a simți profund un sine mai plin care nu este cuprins în aceste proiecții sau aceste stereotipuri. Acesta a fost mandatul meu. ”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Extended Play, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org. „Shaun Leonardo: Respirația spațiului gol”Este vizibil la Muzeul Artelor Bronx până pe 30 mai 2021.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *