Stiri

Viața în micul oraș din Marfa din Texas înainte ca pandemia să fie suficientă. Iată cum este acum


Este greu să-ți câștigi existența în Marfa; așa cum se spune în acest oraș din Texas, unde am locuit și oprit din 2015, majoritatea oamenilor poartă mai multe pălării. Cineva poate face excursii la fundațiile Chinati sau Judd în timpul zilei și servește băuturi la salonul Lost Horse noaptea.

Dar în timpul pandemiei, niciuna dintre acestea nu a fost o opțiune. La fel ca în cazul muzeelor ​​din întreaga țară, Fundația Judd și-a suspendat programul de vizite ghidate, iar Chinati și-a concediat docenții. În ceea ce privește salonul, acesta intenționează să se redeschidă în noua conducere în septembrie.

Numerele sunt puternice. În acest oraș cu doar 2.000 de locuitori, o pauză în turism a forțat-o pe Chinati să reducă 21 de docenți și asistenți de expoziție cu jumătate de normă (dintre care unii locuiesc în orașul apropiat Fort Davis și Alpine). Adăugați la acest lucru cei patru angajați cu servicii parțiale pentru vizitatori și un custode de instalare cu normă întreagă care au fost, de asemenea, eliberați, plus cele opt ghiduri cu jumătate de normă care nu mai lucrează la Fundația Judd, iar cifrele încep să se acumuleze.

În creditul lor, Fundația Judd și-a plătit ghidurile până în iunie, iar Chinati a oferit o indemnizație de concediere. Cu toate acestea, fostul docent Chinati Shea Carley avea încă nevoie să preia locuri de muncă ciudate la distanță, cum ar fi crearea de desene grafice pentru întreprinderile locale sau prelucrarea și scanarea filmului la cerere. Dar, după cum a remarcat Carley, aceasta nu este cu siguranță o sursă de venit: estimează că a pierdut între 150 și 200 de dolari pe săptămână de când a fost eliberată.

Un cactus aruncă o umbră la soarele de dimineață devreme pe peretele unei clădiri din Marfa. Fotografie de Epics / Getty Images.

Pandemia a fost relativ lentă pentru a ajunge la Marfa, care este la trei ore de mers cu mașina de cel mai apropiat aeroport comercial sau oraș major. Când ordinele de adăpost la locul Texas au intrat în vigoare pe 2 aprilie, orașul încă nu avea primul său caz de COVID-19. Totuși, pe 12 martie, ca măsură de precauție, Chinati și-a anunțat închiderea, iar Fundația Judd a urmat exemplul a doua zi prin suspendarea programului său de vizite ghidate.

Rapoarte recente au arătat concedieri record și muzee în muzeele din SUA ca răspuns la pandemia persistentă de coronavirus și lucrătorii de artă de front – vizitatorii asociați ai serviciilor, gardienii muzeelor ​​și docenții, ale căror slujbe se bazează pe muzeele și galeriile care rămân deschise – au fost deosebit de vulnerabile .

În orașele mari, acești lucrători de artă ar putea fi capabili să găsească locuri de muncă alternative. Dar pierderile de locuri de muncă au lovit cel mai greu orașele mici, precum Marfa. Deși Fundația Chinati oferă acum vizitatorilor tururi autoguidate, acest lucru ajută puțin ghizii rămași fără muncă. Și nu doar muzeul sau lucrătorii săi sunt răniți de pandemie. Potrivit Fundației Chinati, 49.000 de persoane au vizitat instituția în 2019. Acești vizitatori afectează în mod direct mijloacele de trai ale localnicilor care conduc afaceri care depind în mare măsură de dolari pentru turiști.

În total, potrivit directorului orașului Marfa, Minerva Lopez, înainte de pandemie, 19 restaurante erau deschise. Dar începând cu 26 august, acest număr a scăzut la 13. Alături de Lost Horse Saloon, Stellina, Food Shark și Aster se numără printre restaurantele care au închis, deși sperăm doar temporar. Și Buck Johnston, proprietarul galeriei și magazinului Wrong Marfa, a fost nevoit să-și dea seama cum să-și conducă afacerea online până când va putea redeschide în siguranță.

Camionul alimentar Food Shark, o instituție Marfa, a închis în ultimele săptămâni.  Fotografie de Scott Halleran / Getty Images.

Camionul alimentar Food Shark, o instituție Marfa, a închis în ultimele săptămâni. Fotografie de Scott Halleran / Getty Images.

Privind în clădiri pustii

Chiar dacă principalele atracții ale Chinati sunt închise, am putut vizita câteva clădiri ale muzeului la sfârșitul lunii iulie. În timp ce mergeam de-a lungul Highland Avenue, o clădire plină de lucrări ale lui John Chamberlain mi-a părut mare în stânga. M-am îndreptat spre ferestrele cu cadru pe care Judd le-a instalat pe laturile sale și m-am uitat la cea mai mare colecție de sculpturi instalate permanent de Chamberlain de oriunde în lume.

În timp ce nu puteam înconjura lucrările (clădirea era închisă), totuși puteam obține un sentiment de scară, culoare, factură și masă. În altă parte, a lui Robert Irwin fără titlu (zori până amurg) (2016), situat lângă marginea sud-vestică a orașului, este cea mai nouă completare a colecției Chinati și încapsulează întreaga clădire și curtea sa. Rămâne în mare măsură accesibil, cu bănci în aer liber care oferă momente liniștite de reflecție sub copacii mesquite.

Aceste clădiri mă fac să mă întreb dacă nu există o modalitate de a mă adapta la pandemie oferind excursii ghidate în aer liber ale clădirilor și operelor de artă ale muzeului. Cu coronavirusul încă în desfășurare în SUA, ar fi dificil și probabil nesăbuit să conducem muzeul ca de obicei. Și Marfa are unele dezavantaje unice: cea mai apropiată unitate de terapie intensivă este la aproape 170 de mile distanță. Legiuitorul din Texas nu a ușurat lucrurile. Încadrând problema ca o alegere între economie și sănătatea noastră, republicani precum Lt. Guvernatorul Dan Patrick au semănat diviziuni între comunitățile din Texas.

Lucrări de Donald Judd pe baza Fundației Chinati din Marfa.  Fotografie de Carol M. Highsmith / Buyenlarge / Getty Images).

Lucrări de Donald Judd pe baza Fundației Chinati din Marfa. Fotografie de Carol M. Highsmith / Buyenlarge / Getty Images).

Dar există un anumit stimulent pentru a redeschide cel puțin parțial. Potrivit lui Jenny Moore, directorul Fundației Chinati, instituția anticipează o pierdere de 47% a veniturilor anuale anul acesta.

Și oricum, turiștii par să se întoarcă în cele din urmă. Înregistrările publice arată că banii par să se întoarcă la cel mai mare hotel din Marfa, Saint George: în timp ce veniturile sale din luna mai au scăzut cu 66% față de aceeași perioadă a anului trecut, în iulie a înregistrat doar 5% mai puțin decât în ​​iulie 2019.

Deci, poate ar putea exista și ocazia ca docenții să se întoarcă la muncă.

Un tur revizuit al pieselor în aer liber ale colecției ar putea fi proiectat cu o atenție specială pentru siguranță și cu accent pe clădirile și peisajele din Marfa care înconjoară arta.

Doctorii ar putea „mări” telefoanele mobile ale vizitatorilor și pot purta conversații în direct despre preocupările civice ale lui Judd și peisajul care l-a atras în acest oraș. Un tur în aer liber ar putea oferi, de asemenea, muzeului posibilitatea de a-și îndeplini o parte Planul principal prin integrarea mai completă a clădirilor și a lucrărilor de artă ale Chinati în alte părți ale Marfa – cum ar fi Uzina de dulapuri și Uzina de gheață din centrul orașului – în program.

Buck Johnston, proprietarul galeriei și magazinului Wrong Marfa, și-a condus afacerea online până când a putut redeschide în siguranță.  Fotografie de Scott Halleran / Getty Images.

Buck Johnston, proprietarul galeriei și magazinului Wrong Marfa, și-a condus afacerea online până când a putut redeschide în siguranță. Fotografie de Scott Halleran / Getty Images.

Un lucru despre Marfa care m-a atras întotdeauna și care nu pare să se schimbe, este sentimentul de comunitate care leagă orașul.

În timp ce restaurantele din toată țara rămân închise sau doar parțial deschise, comunitatea artistică a Marfa s-a unit pentru a încerca să le salveze pe ale lor producând și vândând obligațiuni de solidaritate. Artiștii locali au contribuit cu un design pentru obligațiune, pe care clienții să-l poată cumpăra și răscumpăra la restaurantele locale odată ce au redeschis. Banii cheltuiți pentru obligațiuni s-au îndreptat direct către costurile generale ale unei companii. Inițiativa, organizată de Marfa intensifică, un grup voluntar de membri ai comunității, a vândut peste 2.700 de obligațiuni și a strâns peste 85.000 de dolari.

Exemplul servește ca o ilustrare minunată a faptului că lucrătorii de artă sunt atât angajați, cât și vecini, cei de care depindem la birou, îi facem semn la magazinul alimentar sau stăm lângă bar.

În aceste vremuri grele, muzeele fără bani au fost forțați să ia decizii dure, dar poate, cu o anumită gândire creativă și afluxul continuu de dolari pentru turiști, o programare sigură și nouă poate revigora instituțiile aflate în dificultate și oamenii de care depind.

Max Tolleson este doctorand în cadrul Departamentului de istorie a artei de la Universitatea din California, Los Angeles. În prezent lucrează la disertația sa, „Muzeul după minimalism: Fundația Chinati a lui Donald Judd, 1979 – Prezent”. S-a mutat la Marfa anul acesta.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *