Stiri internationale

Veteranul la licitație, Simon de Pury, în aventurile sale în vârtej, în culisele emisiunii Netflix Emily in Paris


În fiecare lună, în The Hammer, veteranul industriei de artă, Simon de Pury, își ridică cortina vieții sale ca fiind ultimul insider al lumii artei, periile sale cu celebrități și o perspectivă neprețuită asupra funcționării interioare a pieței de artă.

În octombrie 2019, am primit un apel neașteptat. Pe linie a fost Juliette Ménager, fondatorul Joule Casting Studio din Paris. Ne-am întâlnit la Cap d’Antibes, unde am desfășurat licitația anuală amfAR gală în timpul Festivalului de Film de la Cannes. Mi-a spus că este regizoarea de casting pentru o nouă serie Netflix intitulată Emily în Paris.

A fost produs de Darren Star, care este cunoscut pentru o serie de serii de mare succes, cum ar fi Sexul si orasul și 90210. Beverly Hills. Într-unul dintre episoade, va avea loc o licitație caritabilă pentru Prietenii americani ai Luvrului, iar aceștia căutau un actor care să interpreteze licitația. După ce m-a văzut în acțiune, s-a gândit că mi-ar fi plăcut să mă joc singură.

Ea avea dreptate-Îmi place să fac lucruri care nu intră în rutina mea obișnuită. Așa am ajuns cu propriul meu cameo de 30 de secunde pe seria populară. Așa a mers.

9:00 Simon la Paris

În ziua filmărilor, am fost ridicat de un șofer de la recent deschisul Hotel Lutetia din Paris, unde echipa de producție m-a rezervat. Am purtat „uniforma” mea, un blazer cu două piepturi bleumarin, o cămașă albă și un întuneric cravată albastră. La sosire, am fost trimisă mai întâi într-o remorcă în care o doamnă responsabilă de costume mi-a aruncat o privire și mi-a spus: „oh ce ușurare, poți să-ți faci scena îmbrăcată așa cum ești!”

10 am Make-up Three

Apoi, am fost trimis la un trailer în care erau trei make-up artisti. Mi s-a cerut să am loc pe un scaun gol din mijloc. În stânga mea se afla Philipp Leroy-Beaulieu, o actriță franceză remarcabilă pe care o admirasem întotdeauna, care joacă rolul Sylvie, șeful agenției de publicitate, în spectacol. În dreapta mea era Faith Prince, o actriță americană al cărei talent comic pe ecran și în afara ecranului te pune automat într-o dispoziție minunată. Nu că am avut nevoie de ajutor, am savurat în mod clar toată atenția.

11 am Lângă carte

Am fost apoi condus la un salon adiacent scenei unui mic teatru unde mi s-au dat cele trei pagini ale scenariului în care erau incluse liniile mele de dialog. Mi-au spus să studiez partea mea și să aștept să fiu sunat. Având în vedere scurtitatea scenei mele, nu am simțit nevoia să o învăț cu adevărat pe de rost. Licitația înseamnă în orice caz improvizație. Am crezut că voi fi terminat cel târziu până la prânz și am făcut planuri de cină interesante pentru ora 20:00

14:00 O introducere memorabilă

Simon de Pury și Darren Star. Amabilitatea lui Simon de Pury.

La un moment dat, Juliette Ménager a venit cu Darren Star pentru a mă prezenta la el. M-a frapat personalitatea lui atrăgătoare și cum nu era nici o uncie de aroganță în el. Palmaresul său de a reveni mereu cu o formulă care ar genera succes comercial maxim este cu adevărat uimitor.

După încă două-trei ore de așteptare, nu mai eram singur. Mi s-a alăturat Jean-Christophe Bouvet, actorul care joacă cu atâta umor stilul francez couturier Pierre Cadault. Când a auzit că mă aflu în lumea artei, m-a întrebat dacă îl cunosc pe Courbet Originea lumii. Am răspuns „bineînțeles” și că am fost întotdeauna fascinat de acel tablou. Mi-a spus că a pozat pentru versiunea masculină a acesteia pentru un artist prieten de-al său și a vrut să știe care ar fi valoarea sa de piață probabilă la licitație. I-am răspuns: „fără preț, fără îndoială!” Treptat s-au alăturat mai mulți actori. Mi-a plăcut întregul spirit de camaraderie.

19:00 Data anulării

Ziua trecea și încă nu fusesem chemat pentru scena mea. La ora 19 am așteptat zece ore, așa că am sunat la cină pentru a-mi anula întâlnirea cu tristețe. La ora 20 am început să mă întreb dacă vor filma deloc scena licitației.

8:30 seara O lumină orbitoare

În sfârșit, am fost condus într-o cameră mare, cu mese frumos așezate și plină de oaspeți eleganți. Am văzut puțină diferență cu numeroasele licitații de caritate pe care le desfășor pe tot globul. Pe scenă, am fost prezentată Lily Collins – vedeta spectacolului. Lily este fiica vedetei pop Phil Collins, el însuși un mare filantrop. De-a lungul anilor am desfășurat o serie de licitații pentru Fundația sa Little Dreams. Lily strălucea farmec, scânteia și îmi amintea instantaneu de Audrey Hepburn. În 1990, am organizat o licitație de caritate organizată de Thomas Ammann în timpul Art Basel sub dublul patronaj al lui Audrey Hepburn și Elizabeth Taylor.

21:00 Ora ciocanului

Clicul regizorului a fost urmat de strigătul „acțiune” și totul a fost în mișcare. Lily era incredibil de profesionistă. S-a dovedit că nu exista deloc loc pentru improvizație și a trebuit să urmez riguros liniile scenariului.

Am făcut totul perfect în prima preluare. Prin urmare, m-am gândit „asta e, treizeci de secunde de muncă sunt terminate!” Nu mi-am dat seama că faptul de a fi într-o scenă cu mulți protagoniști diferiți însemna că trebuia să fie filmat iar și iar din orice unghi diferit. Era ora 3 dimineața până când m-am întors în cele din urmă la hotelul meu, unde am dormit două ore înainte să trebuiască să mă ridic pentru a prinde un zbor dimineața devreme.

A nimerit-o

Un an mai târziu și, bineînțeles, am văzut primul sezon complet al Emily la Paris și l-am bucurat din plin. Este seria finală care se simte bine. Spre marea mea surpriză, a trecut cu greu o zi de când a fost lansat pe Netflix că nu primesc un text de la un client sau prieten care m-a văzut în el – inclusiv niște oameni foarte „serioși”, pe care nu m-am așteptat niciodată să le urmărească. o astfel de serie. Am simțit că este ironic faptul că, într-o carieră de aproape 50 de ani în lumea artei, nimic din ceea ce am făcut vreodată – nicio expoziție pe care am curățat-o vreodată, nicio licitație pe care am realizat-o – nu mi-a primit mai mult feedback decât cele 30 de secunde Emily la Paris!

Într-un exemplu de viață care imită arta, în urmă cu o lună, Darren Star m-a contactat spunându-mi că „adevărații” prieteni americani ai Luvrului și marele lor președinte Kip Forbes au întrebat dacă pot să le desfășor licitația anuală de beneficii. Fiind 2020, am făcut-o pe Zoom, dar sper să o pot face personal în anul următor. Olympia Le Tan, care creează cele mai cochete ambreiaje de seară, a produs o ediție limitată de 15 Emily la Paris modele pentru cauză. Prototipul a fost vândut în cadrul licitației, iar restul de 14 pot fi comandate direct de la OLT pentru 2.360 EUR, o parte din încasări urmând să fie direcționată către American Friends of Louvre. (Ca o comparație, anul trecut am vândut un ambreiaj Olympia Le Tan la licitație pentru Snow Leopard Foundation din Kazahstan cu 100.000 de dolari).

Între timp, Netflix a anunțat că va avea loc un al doilea sezon Emily la Paris. Având în vedere cât de mult m-am distrat, îmi vine să-i scriu Juliette Ménager și Darren Star pentru a întreba dacă ar putea avea nevoie de cineva – adică un indiciu – pentru a-i oferi lui Emily un tur ghidat al Luvrului, Centrului Pompidou sau orice altceva extinde-mi pe cele 30 de secunde.

Simon de Pury este fostul președinte și licitator șef al Phillips de Pury & Company și lucrează acum ca dealer privat, director artistic al Newlands House Gallery din Sussex și partener în joint-venture-ul Pury @ Asprey. Instagram: @simondepury

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *