Expozitii

Vedeți pictorul Loie Hollowell descrie modul în care sarcina ei și-a transformat munca


De ce culori strălucitoare? De ce forme geometrice? Ce este frumusețea?

Toate acestea sunt întrebări pe care pictorul Loie Hollowell se pozează pentru sine și se străduiește să răspundă cu munca ei, care este (desigur) toate acele lucruri: viu colorate, geometrice și frumoase.

Cu care a vorbit artista, care a născut al doilea copil în timpul pandemiei Art. 21 într-un interviu exclusiv ca parte a seriei „New York Close Up” despre modul în care pictura ei a fost schimbată de sarcină.

„Munca mea este o expresie a senzualității mele de bază”, a spus Hollowell. „Sunt un corp care experimentează dorința, experimentează plăcerea … Este senzual și nevoiaș, murdar și expresiv.”

În videoclip, Hollowell descrie experiența alegerii unui avort la sfârșitul anilor ’20 și tumultul emoțiilor conflictuale și transformarea corporală.

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up”, „Loie Hollowell’s Transcendent Bodies”. © Art21, Inc. 2021.

În copilărie, Hollowell a crescut în mijlocul mișcării Lumină și Spațiu din California, unde artiștii au fost investiți în utilizarea luminii pentru a manipula mediile și percepțiile.

Aceste influențe se manifestă în opera lui Hollowell, deși ea reușește să evoce aceleași efecte pe o pânză în loc de în lumea largă.

Ceea ce îmi place când am o pictură care, în realitate, este o sculptură, este că se schimbă în fiecare context, în fiecare spațiu pe care este agățat ”, spune ea.

Există întotdeauna acea vânătoare, căutarea unei experiențe pline de lumină ” ea îi spune Art21.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a Art21’s New York Close Up serie, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *