Expozitii

Urmăriți-l pe sculptorul David Brooks, care leagă skateboard-ul de artă


Ce legătură are skateboard-ul cu arta contemporană? Pentru sculptor David Brooks, ambele se bazează pe momente esențiale care oferă ceea ce el descrie ca „o verificare a realității”.

„Skateboardingul pentru mine a fost cel mai satisfăcător atunci când ai găsi o nouă situație într-un context urban”, explică Brooks într-un interviu exclusiv cu Art21 ca parte a seriei „New York Close Up”. „Îl determină pe cineva să dorească să iasă efectiv în lume și să exploreze.” În mod similar, instalațiile pe scară largă ale artistului schimbă, de asemenea, perspectiva cuiva și atrag atenția asupra peisajului urban, construit și a lumii naturale.

Când Brooks s-a mutat la New York pentru a participa la Cooper Union la începutul anilor ’90, el a explorat noul său mediu pe skateboard-ul său. Deși, în copilărie, a visat să devină profesionist, în cele din urmă Brooks s-a orientat spre artă și a început o practică în jurul cercetării relației dintre oameni și cultură și a mediilor construite și naturale în care trăiesc.

În videoclip, Brooks povestește unele dintre lucrările sale majore, inclusiv Pădurea păstrată, o instalație la MoMA PS1 în care artistul a plantat zeci de copaci și apoi a pulverizat și turnat beton peste ei, în încercarea de a recrea defrișarea Amazonului.

„Suntem atât de desensibilizați la imagini ale violenței, atât din punct de vedere al peisajului, cât și din punct de vedere al culturii” Brooks îi spune lui Art21, descriind proiectul ca o modalitate de a „lega realitatea înapoi la ea, la fel ca patinarea, nu există nicio ideologie în spatele lovirii trotuarului”.

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up”, „David Brooks Hits the Pavement”. © Art21, Inc. 2017.

Un alt proiect pe care artistul menționează este Serviciu continuu modificat zilnic (2016), unde a demontat o combine agricole John Deere din 1976 și a aranjat sutele de piese pentru afișare. Combinațiile sunt folosite pentru tăierea porumbului, descompunerea miezurilor de pe știulet și curățarea boabelor, explică Brooks în videoclip. În mod similar, „expoziția împarte această piesă de mașini în mii de bucăți”.

Chiar acum, la Fundația Planting Fields din Oyster Bay, New York, o expoziție de lucrări de David Brooks este prezentată alături de artă de Mark Dion, care investighează și ecosisteme complexe. Spectacolul, intitulat „Marea dezbatere pentru orbi,”Vom vedea ambii artiști prezentând interpretări ale jaluzelelor, utilizate de pasionații de păsări pentru a-și observa subiectele.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 New York Close Up, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Marea dezbatere a orbilor păsărilor”Este deschis acum la Fundația Planting Fields din Oyster Bay, New York.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *