Expozitii

Urmăriți-l pe Rafael Lozano-Hemmer cum construiește o instalație de artă interactivă care se află pe frontiera SUA-Mexic


Dacă s-a întâmplat să fiți în El Paso, Texas sau Ciudad Juárez, Chihuahua în 2019 și ați ridicat privirea spre cerul nopții, este posibil să fi văzut ceea ce arătau ca lumini de căutare care răsfrâng peste peisaj în timp ce vocile răsunau peste frontiera SUA-Mexic.

Aceste lumini făceau parte dintr-o instalație în aer liber pe scară largă realizată de un artist de origine mexicană Rafael Lozano-Hemmer, ale cărui lucrări participative utilizează tehnologii avansate precum robotica și senzorii de ritm cardiac pentru a inspira angajamentul civic. Într-un interviu exclusiv, ca parte a noului sezon al Art21, „Arta în secolul XXI,”Lozano-Hemmer descrie lucrarea, intitulată Tuner de frontieră, pe care l-a conceput ca un antidot la comentariul la zidul de frontieră al președintelui Trump.

Producție încă din "Rafael Lozano-Hemmer în „Borderlands”" o prezentare extinsă a segmentului artistului din "Arta în secolul XXI," Sezonul 10. © Art21, Inc. 2020.

Producție încă din „Rafael Lozano-Hemmer în„ Borderlands ”, o prezentare extinsă a segmentului artistului din„ Arta în secolul XXI ”, sezonul 10. © Art21, Inc. 2020.

„Oamenii de acolo sunt bolnavi de zid”, explică Lozano-Hemmer. „Vor să vorbească despre modurile în care cele două societăți se întrepătrund.” De aceea, artistul a venit cu „podul simbolic” poetic care a transformat vocile în lumini, permițând indivizilor să vorbească pentru ei înșiși, precum și pentru alții care s-ar putea să nu aibă o platformă.

„Poate că cel mai important rol pe care îl poate juca arta este acela de a face complexitatea vizibilă”, Lozano-Hemmer spune Art21. „Noi, ca artiști, trebuie să intervenim și să complicăm lucrurile pentru a arăta dinamica și relațiile care au loc între cele două părți.” În Tuner de frontieră și alte instalații de lumină, artistul este capabil să „întrerupă modalitățile normale” de comunicare, permițând oamenilor obișnuiți să pășească în roluri abstracte, creative.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Arta în secolul XXI de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *