Expozitii

Urmăriți-l pe pictorul Jamian Juliano-Villani Navigați în lumea artei contemporane prea pretențioase


Pe măsură ce 2020 se apropie de sfârșit, este greu de crezut că a trecut aproape un an întreg cu atât de mulți oameni închiși în interior, adesea într-un spațiu foarte mic, cu puțini oameni pentru a interacționa cu IRL.

Datorită serviciilor de streaming și a sugestiilor nesfârșite pentru a ne menține ocupați, mulți dintre noi am dezvoltat puncte de lucru noi și creative. Dar pentru artiști, a căror existență depinde de o sursă constantă de inspirație, poate fi deosebit de dificilă.

Artistul din New York, născut în New Jersey Jamian Juliano-Villani s-a confruntat cu presiunea de a crea în mod constant de când a intrat prima dată pe scena artei.

Într-un interviu exclusiv filmat în 2017 pentru Seria Art21 New York Close Up, Juliano-Villani vorbește sincer despre ritmul ei frenetic, respectând termenele non-stop din ultimii patru ani.

Este ca o fatalitate iminentă – este ca un proxenet! În mod constant, îi datorezi cuiva ceva ”, spune ea. Artista știe ceva despre presiune, după ce a lucrat o varietate de slujbe ciudate – profesor de grădiniță, chelneriță, instructor de gimnastică – și pictând în orice timp liber ar fi putut găsi.

Dar, spune artistul, că presiunea de a fi artist poate fi mortală. „Stresul ucide creativitatea. Dacă faci o pictură proastă și munca ta este artist, este ca și cel mai rău ” spune ea sincer, adăugând cu un zâmbet irascibil: „Ești la fel de bun ca ultima ta pictură”.

Jamian Juliano-Villani, Let's Kill Nicole (2019).  Fotografie de Todd-White Art Photography.  Amabilitatea lui Massimo De Carlo, Milano / Londra / Hong Kong.

Jamian Juliano-Villani, Să o ucidem pe Nicole (2019). Fotografie de Todd-White Art Photography. Amabilitatea lui Massimo De Carlo, Milano / Londra / Hong Kong.

Opera artistei combină imagini găsite cu fundaluri pictate cu abilitate și personaje aleatorii în circumstanțe suprarealiste: pictura ei din 2019, Să o ucidem pe Nicole, are o capră purtând Uggs pe toate cele patru picioare, în timp ce un miel mic se ridică pe o scară de picior din apropiere.

Doar pentru că nu primim întotdeauna gluma nu înseamnă că nu există. În interviul Art21, artistul menționează un prieten spunând, în mod normal: „Pune doar o porcărie acolo, nimeni nu-și poate da seama. Îmi spuneam: „Mulțumesc, smucitură!” Dar cu siguranță îmi dau seama. Pentru că se presupune că aceștia sunt încrezători. ”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 New York Close Up, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *