Expozitii

Urmăriți cum Julie Mehretu se înconjoară cu pânze neterminate până când găsește „noul punct de intrare” al unei lucrări


Privind la unul dintre Julie mehretuPânzele mamute sunt ca și cum ai privi într-o realitate alternativă – liniile care se intersectează, care se încrucișează în toate direcțiile, evocă planuri arhitecturale și amprente albastre, dar și hărți în relief și compoziții muzicale. Deseori există forme mai mari care plutesc în mijlocul haosului, ancorându-l pentru o clipă și orientând privitorul, dar menținând întotdeauna abstractizarea și spațiu pentru subiectivitate.

După o expoziție apreciată de critici la Muzeul de Artă din județul Los Angeles, artistul născut în Etiopia sondajul de la mijlocul carierei a sosit la Muzeul de Artă Americană Whitney din New York, unde telespectatorii pot aprecia pietrele de contact din lumea reală ale operei în priveliștile orizontului muzeului.

În 2010, Mehretu a fost prezentat într-un interviu exclusiv ca parte a Seria Extended Play a lui Art21, unde este văzută în studioul ei din Berlin contemplând una dintre compozițiile sale caligrafice. „În unele zile, veți avea o zi minunată, minunată și veți lucra pentru întreaga zi”, spune ea pentru Art21, „și veți face progrese, veți avea realizări și veți pleca în cel mai bun loc pentru că ați avut această logodnă intensă”.

Dar, ca orice altceva, unele zile nu sunt atât de productive. Datorită exagerării lucrărilor, Mehretu găsește adesea „un nou punct de intrare” care să-i permită să se angajeze din nou în imagine, spune ea. În cele din urmă, fiind înconjurată de munca ei – are adesea mai multe picturi și desene în diferite stări de finalizare la un moment dat – îi conferă lui Mehretu timpul și spațiul de care are nevoie.

„Cred că asta face parte din lucrare” ea spune, „Doar să fiu aici … realizând cu adevărat pictura”.

Urmăriți videoclipul, care inițial a apărut ca parte a Art21’s Arta în secolul XXI serie, mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org. „Julie Mehretu” este la vedere la Muzeul Whitney of American Art până la 8 august 2021.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *