Expozitii

Urmăriți artistul Liu Xiaodong călătorind la granița SUA pentru a picta scene de ambiguitate morală


Pentru artistul contemporan Liu Xiaodong, istoria personală este cea mai mare sursă de inspirație. Copilăria sa în China rurală și adolescența petrecută la Beijing, studiind să fie artist, își informează practica chiar și în timp ce călătorește și arată astăzi la nivel internațional, încadrând modul în care vede lumea.

Cel mai cunoscut pentru picturile sale masive care înfățișează oameni de zi cu zi cu care se întâlnește, Liu lucrează adesea in afara, aranjându-și pânzele afară, schițând rapid o schiță, cunoașterea subiectelor sale și făcând fotografii pentru a lucra mai târziu în studio.

Într-o exclusivitate interviu cu Art21 ca parte a noului său sezon 10 Arta în secolul XXI, artista este văzută într-o călătorie într-un oraș mic din Texas, chiar peste granița SUA-Mexic. Orașul de frontieră este indisolubil legat de politicile anti-imigrație ale președintelui Trump și de conflictul cu care se confruntă ofițerii de patrulare de frontieră care monitorizează zidul.

„Prefer să pictez locuri care nu pot fi ușor judecate de un singur sistem de valori”, a spus artistul spune Art21. „Vreau să experimentez complexitatea lumii.”

Producție încă din "Beijing" episod de "Arta în secolul XXI," Sezonul 10. © Art21, Inc. 2020.

Producție încă din episodul „Beijing” din „Arta în secolul XXI”, sezonul 10. © Art21, Inc. 2020.

În videoclip, artista este văzută pictând șeriful județului Tom Schmerber și familia sa, dintre care unii locuiesc peste graniță în Mexic. Schmerber a fost intervievat la televizor explicând că, deși nu aprobă zidul lui Trump, dacă vede migranți care încearcă să treacă granița, este obligat să îi rețină.

Liu vede paralele cu propria sa experiență de a fi chinez în America. „Mulți oameni nu ca China acum, știu … ” el spune, adăugând că, deși politica lasă loc doar pentru negru sau alb, arta permite nuanțe. „Pentru artiști, căutăm întotdeauna o cale diferită.”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Arta în secolul XXI de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *