Expozitii

Urmăriți artistul Firelei Báez Reimaginați-vă un personaj feminin crud din folclorul dominican ca persoană simțitoare


Pentru artistul născut în Caraibe Firelei Báez, creativitatea copilăriei sale a fost asociată cu provocarea unor probleme și cu ridicarea status quo-ului. Ei chiar au numit-o „Nu știu dacă a fost„ Demolatorul ”sau„ Iadul ”, spune ea într-un articol exclusiv nou interviu video.

Filmat ca parte a noului sezon al seriei Art21 New York Close Up serie, pictorul se adânceste în educația ei de la marginea Republica Dominicană și Haiti, explicându-i modul în care i-a informat lucrările sale amănunțite, care amestecă povești mitice din folclor, taxonomie științifică și o serie de perspective din diaspora africană.

Frumusețea operei lui Báez, care se concentrează adesea pe figura feminină, este susținută de un curent de ceva sinistru. Dar artista vede corpurile pe care le pictează ca fiind neînțelese. În interviu, Báez descrie figurile păcălitoare mitologice dominicane, ciguapas, care apar ca seducatoare viclene cu picioarele înapoi care duc literalmente oamenii pe căi greșite.

„Trebuia să fie ceva care ne-a făcut atât de înspăimântați, încât am putea fi liniștiți suficient de mult timp pentru a fi îngrijiți de civilitate”, Explică Báez. Dar dacă am putea schimba această percepție și să sărbătorim aceste figuri ca indivizi?

Producție încă din Art21 "New York Close Up" film, "Firelei Báez: Un orizont deschis (sau) liniștea unei răni." © Art21, Inc. 2021.

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up”, „Firelei Báez: An Open Horizon (or) the Stillness of a Wound”. © Art21, Inc. 2021.

„Subpădurea”, continuă Báez, „este extrem de independentă, deținută de sine și se simte profund”. În pictura ei Fără titlu (Jocul lumii) (2020) cifrele sunt reprezentate nu ca amok, ci schimbând forma, transformându-se între specii, subliniind falsa noțiune că identitatea este fixă.

Începând cu iulie 2021, artista va prezenta cea mai mare instalație sculpturală de până acum la ICA Watershed din Boston, care imaginează ruine arheologice din Haiti care au apărut în orașul plin de viață. Bazându-se pe apropierea Bostonului de apă și istoria revoluției sale, Báez intenționează să evoce idei de schimb internațional, cultură și identitate.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 din New York Close Up, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org. „Firelei Báez ”va fi expus la ICA Watershed din 3 iulie până în 6 septembrie 2021.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *