Expozitii

Urmăriți artistul Alejandro Almanza Pereda transformându-și mutarea din New York în artă despre explorare


În copilărie în Mexic, artista Alejandro Almanza Pereda era obsedat de clasicul cult al cineastului John Carpenter, Evadează din New York, în care Manhattanul a fost transformat într-o închisoare și eroul se află într-o cursă contra timpului pentru a-l salva pe președintele SUA de o bombă cu ceas.

În timp ce această premisă este îndepărtată cu câțiva ani lumină de viața actuală a lui Almanza Pereda, el a simțit o rudenie cu ea atunci când a luat decizia radicală de a părăsi New York-ul (și chiria scandalosă) pentru orașul său natal din Mexico. Pentru artist, New York poate că nu a fost o închisoare literală, așa cum a fost descrisă în Evadează din New York, dar a devenit unul figurativ pe care îl descrie ca „un loc de joacă pentru oameni cu adevărat privilegiați”.

Într-un interviu exclusiv filmat ca parte a Art21’s New York Close Up seria, artistul își încredințează o misiune aparent imposibilă: să creeze un corp complet nou de lucrări în cele trei săptămâni dintre momentul în care a cumpărat un bilet dus pentru Mexic și ziua în care a plecat avionul său.

Producție încă din Art21 "New York Close Up" film, "Alejandro Almanza Pereda evadează din New York." © Art21, Inc. 2015.

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up”, „Alejandro Almanza Pereda scapă din New York”. © Art21, Inc. 2015.

În loc să se oprească asupra plecării sale iminente, Almanza Pereda își canalizează energia frenetică în noul său proiect, punând în evidență picturile olandeze de natură moartă, punând în scenă tablouri similare care au o întorsătură: obiectele sunt sub apă și cu susul în jos. Artistul adună șmecheriile acumulate în studioul său Hunter College și merge la cumpărături în Chinatown pentru a găsi mai multe obiecte. El povestește o fascinație pe tot parcursul vieții cu explorarea subacvatică, Jacques Cousteau și creaturile marine.

Aici, la suprafață, totul rămâne așezat – gravitația ” îi spune lui Art21. „În apă, puteți folosi acele levitații pentru a crea diferite sculpturi într-un fel. Este destul de spectaculos. ”

În videoclip, Almanza Pereda trece printr-un turneu dulce-amărui în Chinatown, pe care îl consideră unul dintre cele mai chintesențial cartiere din New York, în timp ce își pregătește ultima lucrare și iminenta evadare din oraș.

„Trebuie să spun că cred că toată lumea din lume ar trebui să trăiască la New York cel puțin un an sau doi pentru a avea, într-un fel, un sens”, spune el. „Dar nu este singurul stil de viață pe care îl poți avea. Nu este singurul mod de a face lucrurile. ” Deși este trist să părăsească New York-ul, artistul nu se gândește că va fi în Mexico City pentru totdeauna. „Așadar, aș putea scăpa de Mexico City, știi? S-ar putea să merg la LA și să scap de acolo. Trebuie să scap tot timpul. ”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Arta în secolul XXI de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *