Expozitii

Urmăriți artistul Abigail DeVille care distribuie gunoiul în Harlem pentru a reflecta asupra peisajului în schimbare al cartierului


Chiar acum în Madison Square Park, o secțiune de schele de aur înconjoară o sculptură masivă a unei torțe. Flăcările abstracte ale torței sunt, de fapt, făcute din membre de manechin vopsite în albastru și împletite una în jurul celeilalte, astfel încât acestea să fie îndreptate spre cer. Munca, intitulat Lumina libertății (2020), este crearea Abigail DeVille, un artist contemporan născut și crescut în Bronx, a cărui practică se concentrează pe peisajul urban în schimbare din New York și pe memorializarea vieților pierdute.

Cu Lumina libertățiiDeVille își amintește de primii africani înrobiți care au fost aduși în New Amsterdam, pentru a fi pierduți din nou în fața unei istorii care privilegiază alte povești în fața lor.

Într – un interviu exclusiv ca parte a New York Close de la Art21 Seria, DeVille a călătorit în jurul lui Harlem cu un cărucior plin cu gunoi în timp ce vizita repere personale ale cartierului în schimbare.

Povestea lui Harlem, spune ea în videoclip, „este doar nativii deplasați până în acest moment. Dar au contribuit la modelarea locului în ceea ce este acum. ” Acei oameni, precum bunicul ei care a crescut într-o pensiune care poartă acum un preț de șase cifre, sunt subiectele „istoriilor invizibile” pe care vrea să le recunoască prin intervențiile sale artistice.

„Se simte ca și cum pământul se schimbă”, spune ea în timp ce așează o piesă sculpturală a propriei fețe pe locul căminului copilăriei bunicului ei.

În videoclip, DeVille continuă să călătorească pe o fâșie de nisip de la baza podului Willis Avenue, lângă strada 126, despre care se crede că este locul unui cimitir african. Acolo își descarcă căruciorul plin cu țesături, metal, jucării și alte obiecte aruncate. „Încercam să invoc un tip uman de prezență”, spune ea Art21„Cred că gunoiul este o înregistrare a existenței … aceste lucruri au fost folosite de oameni. Istoria pătrunde în toate, indiferent dacă știți sau nu. ”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 New York Close Up de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org. „Lumina libertății. Abigail DeVille”Este vizibil la Parcul Madison Square până pe 31 ianuarie 2021.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor care fac știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *