Expozitii

Urmăriți artista Marela Zacarías, care combină tradițiile mexicane antice cu sculptura contemporană


Artistul născut în Mexico City Marela Zacarías a crescut vizitând picturile murale colorate ale lui Diego Rivera în Palatul Național al orașului și apoi și-a petrecut prima parte a carierei pictând propriile picturi murale la scară largă. În timp ce artista și-a petrecut mai mult de jumătate din viață în SUA, o mare parte a operei sale rămâne inspirată din rădăcinile ei mexicane.

În 2014, Consulatul Statelor Unite din Mexic a comandat Zacarías să creeze o operă permanentă ca parte a programului Arta în ambasade. Într-un interviu exclusiv cu Art21 ca parte a seriei New York Close Up, artista este prezentată lucrând din studioul ei din Brooklyn la proiectul masiv – cea mai mare sculptură de până acum – care a necesitat ajutorul a opt asistenți.

Pe o perioadă de nouă luni, artistul a pictat manual secțiuni pentru a cuprinde lucrarea de 58 de picioare înălțime și 11 picioare, realizată din suporturi din lemn și ecrane pentru ferestre. Forma colorată, ondulată, este acoperită de modele care iau indicii din textilele mayașe, în special cele din Chiapas și Oaxaca. Mama lui Zacarías este un antropolog care a ajutat la cercetarea proiectului, explică artista. „Aceste culturi antice și-au folosit îmbrăcămintea ca o modalitate de a-și arăta relația cu universul lor, cu pământul, cu comunitatea lor”, Zaharia spune Art21. „TLucrul uimitor este că multe dintre aceste simboluri din epoca Maya sunt folosite și astăzi. ”

Producție încă din Art21 "New York Close Up" film, "Marela Zacarías Goes Big & Goes Home." © Art21, Inc. 2014.

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up” „Marela Zacarías Goes Big & Goes Home.” © Art21, Inc. 2014.

Lucrarea, intitulată Meander roșu (2014), va întâmpina vizitatorii la consulatul din orașul mexican Monterrey, „nu doar pentru că primești o viză sau o carte verde, ci viața ta se schimbă” ea spune. Deși artista critică problemele legate de sistemul de imigrație, în special „modul în care sunt tratați lucrătorii nedocumentați, modul în care oamenii sunt deportați”, ea recunoaște importanța de a avea o muncă permanentă la locul de naștere. „Pentru mine să fac această piesă, a fost într-adevăr să mă întâlnesc în mijlocul ei. Vreau să mă conectez la oamenii care trec prin această tranziție ”, spune ea.

În prezent, lucrarea lui Zacarías este vizibilă la Artele nebune din Seattle într-o expoziție solo intitulată „Inside Out”. Sculpturile și picturile murale ale artistei arată din nou moștenirea ei mexicană și reflectă viața ei recentă care trăiește în casa familiei sale din Cuernavaca. Ca și în cazul Meander roșu, munca ei leagă provocările contemporane de lupte istorice, povestind comunitățile într-o formă vizuală izbitoare.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 New York Close Up, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *