Expozitii

Urmărește-o pe fotografia Catherine Opie, vizitând casa ei din copilărie cu ochi proaspeți


Ce definește o imagine ca fiind „americană”? Aceasta este una dintre întrebările care stau la baza fotografului Catherine Opieportrete izbitoare și peisaje contemplative. Opera artistei abordează adesea teme de unitate, incluziune și identitate, deși pe parcursul vieții sale, ceea ce înseamnă aceste teme sa schimbat drastic.

Opie s-a născut și a crescut în Sandusky, Ohio, înainte să se mute cu familia în California. Într-o exclusivitate interviu cu Art21 ca parte a seriei Extended Play, artista se întoarce la Sandusky, unde ia orașul cu ochi noi.

„Am crescut cu toate aceste amintiri americane din jurul meu” Opie spune Art21, explicând modul în care tatăl ei a adunat cea mai cuprinzătoare colecție de suveniruri ale campaniei politice din Statele Unite (acum este în Smithsonian). „Aș putea fi fiica revoluției americane”, spune ea râzând, referindu-se la grupul descendenților cu sânge albastru al celor implicați în independența americană. Nu exact aceasta este calea pe care a urmat-o.

Producție încă din filmul Art21 „Extended Play”, „Catherine Opie: Sandusky, Ohio”. © Art21, Inc. 2014.

Opie rătăcește prin oraș, observând cât de diferit se simte ca adult. „Am petrecut mult timp singur”, spune ea despre copilărie. „Aș sta doar ore întregi în lanul de porumb, uitându-mă la cer.” Deși Opie este cunoscută mai ales pentru portretele sale izbitoare, care își îndreaptă adesea obiectivele asupra corpurilor care au fost aruncate istoric ca „altele” pentru că nu aderă la normele de gen sau societale, unele dintre cele mai personale și intime lucrări ale sale documentează peisaje, explorând modul în care mediul informează emoția .

Într-un moment în care mulți se întorc în orașele lor de sărbători – sau își doresc să poată – vizita lui Opie este deosebit de rezonantă. „Mi s-a permis să găsesc din nou acest loc de bucurie” ea îi spune Art21, „Unde mi-a fost foarte greu să fiu în copilărie”.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Joc extins, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *