Expozitii

Un student la Goldsmiths Grad tocmai a aruncat 31 de tone de morcovi în curtea școlii pentru expoziția sa de MAE


Există aproximativ 240.000 de morcovi – și un număr necalificat de cartofi – care stau în afara Goldsmiths College din Londra. Grămada masivă de legume rădăcinoase, cu o greutate de 31 de tone, este un proiect de artă, vizualizat ca parte a expoziției anuale a MAE a școlii.

Componenta de performanță a lucrării specifice site-ului de către Rafael Pérez Evans, intitulat Împământare (2020), a avut loc marți, când o mare remorcă roșie a aruncat morcovii pe pământ într-un val de maree portocaliu care a străbătut curtea colegiului.

Evans, care a crescut într-o familie de fermieri din Spania, a fost inspirat de o tactică de protest populară printre fermieri, în special în Franța, numită dumping. Pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor produselor, fermierii vor îngrămădi morcovi sau cartofi pe stradă, legumele devenind un obstacol fizic și servind ca un memento foarte vizibil al muncii deseori ignorate a fermierilor.

Punerea în scenă Împământare în Londra este modul lui Evans de a reaminti spectatorilor de unde provine mâncarea lor și de a lua în considerare relația pe care orașele noastre o au cu fermierii din mediul rural. Titlul lucrării provine din tehnica terapeutică de împământare sau reconectare cu pământul și energia electrică a acestuia.

„Mă întreb cumva ce am pierdut părăsind un teren rural și devenind o persoană cosmopolită și ce se pierde în călătorie”, a spus Evans Amețit. „Încerc să mă gândesc la o nouă existență ciudată, să mă gândesc la asta prin ecologie și reconectându-mă la elementele de bază ale vieții, cum ar fi alimentele și producția lor, a familiei și a comunității și a lucrurilor din afara orașului.”

La scurt timp după instalarea lucrării, fotografiile și videoclipurile au început să circule pe social media, spre confuzia extremă a multora. Dar Goldsmiths a explicat rapid legătura de artă când Times of London jurnalistul George Greenwood – care se descrie acum ca „corespondent accidental cu morcov” – a cerut Stare de nervozitate pentru a investiga „enigma morcovului”.

Opera de artă a atras unele critici pentru contribuția la pierderea alimentelor la nivel mondial, un grup de patru studenți Goldsmiths lansând un cont Instagram, @goldsmithscarrots, pentru a protesta „această piesă de artă incredibil de risipitoare”.

„Lewisham este unul dintre cele mai sărace cartiere din Londra, iar această descărcare în masă de morcovi la Goldsmiths este dincolo de insensibilă”, a scris grupul. „Este o palmă masivă în față.”

Evans spune că de fapt vrea Împământare pentru a evidenția deșeurile existente în sistemele de producție alimentară. „Produsele din piesă sunt morcovi nedorite, morcovi pe care industria alimentară din Marea Britanie le consideră nu demne de rafturi”, explică Evans pe site-ul său. Morcovii vor fi donați fermelor pentru a fi hrăniți cu animale la încheierea expoziției.

Dar studenții nu cred cuvântul lui Evans. Au fost ocupați cu colectarea, decojirea și răzuirea grămezii de morcovi pentru a face tort de morcovi vegan și supă de morcovi. Grupul, care a estimat ieri că a folosit doar 3,3% din morcovi până acum, deține vânzări zilnice de coacere lângă opera de artă și donează veniturile către băncile locale de alimente.

Spectacolul inițial a fost transmis în direct Facebook și poate fi urmărit aici. Programul de vizitare personal este de la 10 la 17, cu excepția ultimei zile a expoziției, care este deschisă până la ora 19

Vedeți mai multe fotografii cu Împământare de mai jos.

Rafael Pérez Evans, <em> Grounding </em> (2020) la Goldsmiths College, Londra.  Fotografie prin amabilitatea artistului. ” width=”734″ height=”984″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/grounding.jpg 734w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/grounding-224×300.jpg 224w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/grounding-37×50.jpg 37w” sizes=”(max-width: 734px) 100vw, 734px”/></p>
<p class=Rafael Pérez Evans, Împământare (2020) la Goldsmiths College, Londra. Fotografie prin amabilitatea artistului.

Rafael Pérez Evans, <em> Grounding </em> (2020) la Goldsmiths College, Londra.  Fotografie prin amabilitatea artistului. ” width=”984″ height=”652″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/grounding2.jpg 984w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/grounding2-300×199.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/grounding2-50×33.jpg 50w” sizes=”(max-width: 984px) 100vw, 984px”/></p>
<p class=Rafael Pérez Evans, Împământare (2020) la Goldsmiths College, Londra. Fotografie prin amabilitatea artistului.

„Expoziția MFA” este vizibilă la Goldsmiths College, clădirea Ben Pimlott, St. James, New Cross, Londra SE14 6NH, 2 octombrie – 6 octombrie 2020.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *