Expozitii

Un nou spectacol îndrăzneț la Muzeul de Artă Contemporană din Cleveland solicită „practicile anti-negre consistente” ale instituției


Muzeul de Artă Contemporană din Cleveland mărește și își propune să își corecteze propriile „practici anti-negre” într-o expoziție care se deschide săptămâna aceasta.

Imaginați-vă altfel, ”Organizat de LaTanya Autry, curator-în-reședință și co-organizator al grupului de advocacy Muzeele nu sunt neutre, are loc la MoCA și la două spații conduse de negru din Cleveland, Third Space Action Lab și Museum of Creative Human Art ( MOCHA). În listă sunt patru artiști: Imani Dennison, Amber N. Ford, Shikeith (care poartă un singur nume) și Antwoine Washington, care este și cofondator al MOCHA.

În mod remarcabil, propria descriere a spectacolului de către muzeu indică un deget acuzator către sine.

„Autry prevede posibilități dincolo de practicile anti-negre consistente ale MoCA Cleveland prin parteneriatul cu organizații centrate pe negru și care se ocupă în mod regulat de rezidenții negri și de alții, în timp ce sunt provocate cu bugete mult mai mici decât multe instituții de artă conduse de alb și centrate în alb”, spune pagina web devotat spectacolului.

Va fi o „încercare limitată, dar sperăm, semnificativă pentru o estimare instituțională autentică, condusă de comunitate a MoCA Cleveland”.

Lumea artei din Cleveland, a declarat Autry pentru Artnet News într-un interviu telefonic, este ca „un sistem de apartheid într-un oraș negru. Este revoltător. Instituțiile albe au bugete de milioane de dolari și există organizații conduse de negri care au zero dolari. ” Munca ei, a explicat ea, era un mod de a împărtăși averea.

Spectacolul își datorează inspirația aclamatei cărți din 2016 a Christinei Sharpe În veghe: despre negru și ființă.

„I-am citit cartea acum câțiva ani și m-am gândit imediat că aș vrea să fac o expoziție explorând ideile din carte”, a spus Autry. „Deși spectacolul s-a schimbat odată cu Covid, îmi place mult ceea ce am făcut pentru că am ajuns să mă gândesc mai profund la ceea ce Sharpe numește„ trezire ”în ceea ce privește practica curatorială.”

Shikeith, <i> apele calme curg adânc </i>, 2021. Amabilitatea artistului.” width=”1024″ height=”576″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/Shikeith-still-waters-run-deep-01-1024×576.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/Shikeith-still-waters-run-deep-01-300×169.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/Shikeith-still-waters-run-deep-01-50×28.jpg 50w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/Shikeith-still-waters-run-deep-01.jpg 1600w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Shikeith, apă lină este adâncă (2021). Amabilitatea artistului.

Arta lui Shikeith formează nucleul conceptului expoziției și primește cea mai mare galerie, pentru o instalație care se ocupă de „refacerea nebunului” ca spațiu sacru. Dennison va arăta un film filmat la Johannesburg prezentând o viziune afrofuturistă.

Între timp, lucrarea fotografică a Ford exprimă „vasta geografie a modurilor de a fi negri”, iar Washington va arăta o instalație care folosește setările de masă sculpturale pentru a comenta „așezat la masă” oferit oamenilor negri promis, dar nu întotdeauna livrat. în America.

Expoziția vine în timpul unei estimări la nivel național, în care muzeele de artă sunt chemate să-și dea seama de istoriile lor, inclusiv să fie conduse și echipate în mod copleșitor de oameni albi și neglijând munca artiștilor negri. Autry însăși este primul curator negru care organizează expoziții din istoria instituției. (A existat anterior un curator negru al programelor publice, Deidre McPherson).

MoCA ocupă un loc proeminent chiar în această estimare. În iunie, foarte puțin după ce uciderea de către poliție a lui George Floyd a declanșat proteste în întreaga lume, a apărut că muzeul a avut-o a anulat o expoziție a unor lucrări care au descris brutalitatea poliției de către artistul afro-latin Shaun Leonardo.

Muzeul a arătat că unii membri ai personalului negru și membri ai comunității negri s-au opus spectacolului, iar Samaria Rice, al cărui fiu de 12 ani Tamir a fost ucis de polițiști în Cleveland în 2014, i-a trimis lui Leonardo o scrisoare de încetare și renunțare, cerându-i să nu arate desenele lui Tamir. Prezentarea curentă a spectacolului, la Muzeul Artelor din Bronx, nu include acele imagini.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *