Expozitii

Un muzeu din Louisville organizează un spectacol pe Breonna Taylor cu ajutorul lui Amy Sherald, Theaster Gates și alți experți în artă


Muzeul de artă Speed ​​din Louisville, Kentucky, va reflecta asupra morții lui Breonna Taylor – care a fost împușcată de polițiști în oraș acum un an luna viitoare – într-o nouă expoziție.

Titlul emisiunii, „Promisiunea, martorul, amintirea”, a venit de la mama lui Taylor, Tamika Palmer. spectacolul este intitulat,

„La începutul procesului de planificare a expoziției, am avut o conversație cu doamna Palmer, unde i-am cerut să împărtășească ce a însemnat această expoziție pentru moștenirea ei și a fiicei sale”, spune Allison Glenn, invitată care a organizat spectacolul. „Din răspunsul ei, am dezvoltat acest titlu de trei cuvinte care vorbea cu spiritul răspunsului ei. Aceste trei cuvinte și răspunsul doamnei Palmer au devenit principiile directoare pentru dezvoltarea cadrului curatorial. ”

Detaliile despre cine – sau ce – vor fi incluse în spectacol nu au fost încă anunțate, dar se va deschide în cinci galerii de la muzeu pe 7 aprilie. Intrarea la expoziție va fi gratuită datorită unui grant de la Fundația Ford.

Allison Glenn.  Amabilitatea Muzeului de artă Speed.

Curator Allison Glenn. Amabilitatea Muzeului de artă Speed.

Stephen Reily, directorul Speed, s-a apropiat de Glenn, care este curator asociat la Crystal Bridges din Arkansas, despre spectacolul din toamna anului trecut.

„Am început încet să ne gândim la modul în care muzeul nostru, care este profund angajat să folosească arta pentru a servi întreaga comunitate, ar putea răspunde”, spune Reily. „Care este rolul unui muzeu de artă în a servi un oraș și a traumei?”

„A trebuit să ne punem întrebarea: cum ar încerca un muzeu să obțină acest lucru?” el spune

În discuțiile cu colegii și colegii, numele lui Glenn a apărut rapid, spune Reily, menționând că a lucrat anterior cu Fundația de Reconstrucție a Theaster Gates din Chicago și Prospect New Orleans. „Este cineva care are o experiență profundă lucrând cu artiști mari ca răspuns la evenimente reale în locuri reale”, spune el.

Pentru acest efort, Glenn a convocat un grup de artiști, savanți și alți experți pentru a consilia cu privire la deciziile curatoriale pentru spectacol. „Am căutat consultarea lor pentru toate ”, își amintește ea. “Tot.”

Gates, care a achiziționat foișorul Cleveland unde a fost împușcat Tamir Rice și l-a reinstalat ca memorial în Chicago, a fost primul apel al lui Glenn. Apoi au venit, în nici o ordine specială, artiștii Amy Sherald și Hank Willis Thomas; istoricul de artă Allison K. Young; strateg de artă Mecca Brooks; administratorul de artă La Keisha Leek, vărul lui Trayvon Martin; și ofițerul militar pensionat Raymond Green, care este un văr al regretatului Alton Sterling.

Muzeul de artă Speed ​​din Louisville, Kentucky.

Muzeul de artă Speed ​​din Louisville, Kentucky.

Împreună, ei alcătuiesc panoul consultativ al emisiunii, un grup pe care Glenn îl compară cu un „consiliul de administrație pentru cadrul curatorial. ”

„Acești oameni au ajutat cu adevărat la modelarea adevărului tuturor, ceea ce înseamnă că ceea ce s-a întâmplat face parte dintr-o conversație națională”, spune Glenn. „Am încercat cu adevărat să mă asigur că mă poziționez în concert și conversație cu multe voci pe care le admir și le respect înainte de a aduce idei muzeului sau comunității locale.”

Aceasta, a adăugat ea, a fost făcută din „respect pentru subiect și respect pentru anul pe care Louisville l-a avut anul trecut – și continuă să aibă”.

Între timp, strategul de implicare în comunitate al Speed, Toya Northington, a convocat un comitet director de artiști, activiști, profesioniști din domeniul sănătății mintale din Louisville și alți membri ai comunității care servesc drept consilieri la nivel local.

„Un muzeu ca al nostru nu ar trebui să trăiască niciodată izolat de ceea ce se întâmplă în oraș”, spune Reily. „Uciderea lui Breonna Taylor și anul protestelor au schimbat cursul orașului nostru. La viteză, pentru că credem că marea artă și artiștii pot ajuta orașul, ne era foame … să găsim o modalitate de a o aborda ”.

„Promisiunea, martorul, amintirea” va fi vizibil în perioada 7 aprilie – 6 iunie 2021, la Speed ​​Art Museum din Louisville, Kentucky.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *