Stiri

Un dirijor român a fost numit conducător artistic la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Cine este maestrul Ion MarinCunoscuta Universitate Mozarteum din Salzburg a anunţat numirea dirijorului Ion Marin în calitate de profesor universitar şi conducător artistic al activităţii de concert a universităţii, iar catedra de dirijat pe care Ion Marin o conduce va purta numele lui Claudio Abbado, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii şi îşi desfăşoară activitatea având ca sursă de inspiraţie standardele academice trasate de însuşi Herbert von Karajan, celebrul dirijor originar din Salzburg, anunţă Ambasada României în Austria.

„Este o mare emoţie să mă întorc peste ani la Universitatea Mozarteum în calitate de profesor. Dedicaţia numelui catedrei făcută mentorului meu Claudio Abbado mă onorează. O mare parte a activităţii lui Claudio Abbado a fost legată de formarea şi educarea tinerelor generaţii de muzicieni. Consider această misiune de transmitere a tradiţiei ca pe un element esenţial în viaţa unui artist. A putea face asta în cadrul Mozarteum-ului de la Salzburg, atât de bogat în ceea ce priveşte marea istorie a artei muzicale europene, este un prilej de mare bucurie şi responsabilitate”, a declarat Ion Marin care, de altfel, a şi studiat la prestigioasa universitate.

Primul proiect pe care reputatul dirijor îl va pune în practică în calitate conducător artistic al activităţii de concert a Universităţii Mozarteum, transmite Ambasada României, va începe anul viitor, pe 27 ianuarie, în cadrul Festivalului Mozartwoche şi va fi dedicat primelor simfonii mozartiene, la care vor participa mari artişti precum Daniel Barenboim, Marta Argerich, Maxim Vengerov, precum şi Orchestra Filarmonică din Viena.

„Pe plan naţional şi european, maestrul Ion Marin este recunoscut în mod oficial pentru serviciile deosebite aduse culturii, artei şi imaginii României în lume, precum şi pentru dimensiunea socială a proiectelor pe care le-a iniţiat. Ion Marin este Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi, de asemenea, Preşedintele fondator al Programului Naţional Cantus Mundi România şi Symphonia Mundi, instituite în anul 2011 la iniţiativa domniei sale. Din ianuarie 2019, odată cu înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat preşedinţia rotativă a CE, Maestrul Ion Marin a fost numit manager şi director artistic al acestui amplu proiect de diplomaţie culturală”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *