International

Un cinema mai pudic grație Covid-19 – Suplimentul de cultură


După #MeToo, coronavirusul afec­tează și mai mult felul în care filmele vor realiza și prezenta scenele intime.

Director UK, organizația profesională a regizorilor britanici, a publicat un nou set de reguli pentru filmarea acestor scene. Intitulat Intimitate în vremea Covid-19, un document ce detaliază protocoalele de realizare „a scenelor de nud și sex simulat“, încercând să ofere și alternative „narative și tehnice“ menite să ajute la „reprezentarea intimității respectând noile reguli sanitare“. Printre aceste „idei ajutătoare“: folosirea partenerilor din viața reală a actorilor pentru cadrele apropiate, când contactul fizic nu poate fi evitat, evitarea pe cât posibil a scenelor de sex încă din faza de scenariu, dezinfectarea mâinilor, hainelor și decorurilor, punerea actorilor în carantină vreme de două săptămâni etc.

Problema scenelor de sex în zodiacul Covid-19 este reală și nu vizează numai producția de filme britanică. La Hollywood, actorii au început în ultimele luni să își exprime tot mai mult îngrijorarea privind scenele intime. În egală măsură, companiile de asigurări care deservesc vedetele și studiourile au început să pună la punct noi politici și noi reguli pentru a-și proteja clienții. „Covid-19 va schimba pentru totdeauna pro­ducția de filme“, spu­ne un coordonator de astfel de scene de la Hollywood, în vreme ce un reprezentant al United Talent Agency dezvăluie faptul că orice mare proiect de film este oprit în prezent până la lămurirea deplină a noilor probleme.

„Mă tem că toate aceste reguli noi ne vor întoarce în anii ’20, când exista cenzură“, spune Amanda Blumenthal, coordonator de scene intime. „Pe vremea aceea, nu puteai să arăți nimic, doar să sugerezi că personajele vor face dragoste. În locul unei scene de dragoste, regizorii arătau o ușă închisă, iar publicul înțelegea că personajele fac sex“.

De fapt, ghidul redactat de Director UK chiar îi îndeamnă pe regizorii de azi să revadă filme cla­sice, realizate pe vremea când „respectabilitatea“ Hollywoodului era asigurată de celebrul Cod Hays.

„Poate veți găsi inspirația în fil­me precum It Happened One Night (1934) sau Casablanca (1943), câteva dintre cele mai mari filme romantice, realizate sub Codul Hayes care interzicea reprezentarea sexului pe ecran. Luați în considerare ce posi­bilități artistice pot oferi aceste opere clasice filmelor contemporane“, scrie în ghidul Director UK.

Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *