Expozitii

UCCA din Beijing a rupt înregistrări cu show-ul său de succes Picasso. Vrea să facă același lucru cu un sondaj realizat de Andy Warhol anul viitor


Anul trecut, Centrul de Artă Contemporană UCCA din Beijing a zdrobit recordurile de prezență cu succesul său retrospectiv Picasso, valorificând simplul fapt că un sondaj muzical major dedicat artistului nu a fost niciodată pus în scenă în China continentală.

Acum, muzeul își propune să încaseze cu un sondaj major al unui alt maestru occidental omniprezent: Andy Warhol.

Vara viitoare, UCCA intenționează să prezinte „cea mai cuprinzătoare expoziție de Andy Warhol organizată până în prezent în China”. Spectacolul, pur și simplu intitulat „Andy Warhol, ”Va prezenta mai mult de 200 de picturi, tipărituri, desene, filme și fotografii ale artistului, precum și materiale de arhivă încadrate pentru a ilustra traiectoria sa de la un copil din Pittsburgh la regele lumii de artă din New York.

„Am descoperit că, făcând spectacolul Picasso, publicul de aici este extrem de receptiv nu numai față de personaje majore, ci și la expoziții care spun povești de formare artistică, dezvoltare și experimentare – spectacole care răspund la întrebarea„ Cine este această figură, ce au făcut și de ce sunt considerați atât de importanți? ””, spune directorul UCCA, Philip Tinari, pentru Artnet News.

„Spectacolul Picasso a dovedit că, deși artiștii vii pot fi nucleul programului nostru, avem și spațiu pentru a prezenta figuri cheie din istoria artei globale”, adaugă el. „Într-un context în care nu există muzee publice care să arate în permanență acest tip de lucrări, expoziții ca acestea joacă un rol educativ important.”

Centrul de artă contemporană UCCA din Beijing.  Amabilitatea Office for Metropolian Architecture.  Foto: de Bian Jie.

Centrul de artă contemporană UCCA din Beijing. Amabilitatea Office for Metropolitan Architecture. Fotografie de Bian Jie.

Jose Carlos Diaz și Patrick Moore, curatorul șef și, respectiv, directorul Muzeului Andy Warhol din Pittsburgh, au organizat spectacolul și au împrumutat toate materialele îndreptate spre Beijing. (Diaz a refuzat să spună dacă Muzeul Warhol este compensat pentru împrumuturile din colecția sa.)

„Aceasta este o oportunitate de a organiza o expoziție care explorează artistul, opera sa și diferitele domenii ale practicii sale, evidențiind o cantitate mare de opere de artă populare alături de obiecte rare care nu au fost niciodată expuse în străinătate și ne permit să povestim o expoziție detaliată despre artist ”, spune Diaz. El indică o secțiune a spectacolului dedicată muncii lui Warhol ca „fotograf serios paralel cu lucrările sale portrete de celebritate”, ca un astfel de exemplu.

Tinari spune că a fost în legătură cu Diaz și Moore despre spectacol din 2018 și a vizitat muzeul SUA în august 2019. Regizorul mai spune că faimoasele serigrafii ale lui Warhol din 1973 ale lui Mao Zedong nu au fost niciodată în discuție pentru expoziție. „Concentrarea spectacolului a fost întotdeauna pe lucrări mai puțin cunoscute și pe o narațiune a dezvoltării lui Warhol, care a fost informată de studiile actuale”, spune el.

„Andy Warhol” va fi vizionat la 3 iulie – 10 octombrie 2021 la Beijing înainte de a călători la UCCA Edge din Shanghai în noiembrie.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *