Stiri

Teatrul Nottara – proiect pentru liceeni; va fi realizat un audiobook cu o operă literară a unui autor clasicTeatrul Nottara lansează un nou proiect dedicat adolescenţilor, "Nottara citeşte cu tine!", în cadrul căruia o operă literară a unui autor clasic, lecturată de actori, va fi transformată în audiobook.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara transmis, luni, AGERPRES, elevii au ocazia să decidă dintre patru texte propuse care va fi citit – "Moara cu noroc" de Ioan Slavici, "Alexandru Lăpuşneanu" de Costache Negruzzi, "Ion" de Liviu Rebreanu (selecţie) şi "Enigma Otiliei" de George Călinescu (selecţie).

Voturile vor putea fi exprimate sub forma unui comentariu la postările dedicate de pe paginile de Facebook şi Instagram ale teatrului, până pe 21 februarie, iar după desemnarea operei câştigătoare audiobook-ul va fi înregistrat şi lansat în timp util pentru a fi ascultat în pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.

"Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenţi să descopere lumile fascinante create de marii noştri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct şi aşa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipseşte gura sobei, dar povestitori avem, de nuanţe şi intonaţii nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul şi să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?", a declarat Marinela Ţepuş, managerul instituţiei.

În funcţie de interesul pentru proiect şi alte opere literare ar putea prinde glas prin actorii Teatrului Nottara în perioada următoare, de pe lista menţionată sau dintre propunerile primite de la public, se arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *