Stiri

Teatrul Naţional Timişoara anunţă o nouă ediţie a Concursului de Dramaturgie – tema din acest an este ”Solidaritate”


Teatrul Naţional din Timişoara (TNTm) anunţă o nouă ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie (CND), o competiţie iniţiată de Ministerul Culturii în anul 2004, iar tema din acest an va fi “Solidaritate”.

Concursul se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanţi sau consacraţi, din România sau din diaspora. Textele făcute publice anterior începerii concursului (montate, publicate, înregistrate audio etc.) şi înscrise în concurs ca proiecte vor fi respinse, inclusiv propunerile înscrise în concurs sub pseudonim.

Înscrierile încep în data de 22 martie.

Din 2005, Teatrul Naţional Timişoara a preluat organizarea acestui concurs, în siajul preocupării sale pentru evoluţia spectacolului pe text de teatru românesc, obiectiv urmărit cu prioritate în ediţiile succesive ale celui mai important festival din România dedicat dramaturgiei naţionale în expresiile sale scenice, transmite un comunicat al TNTm, remis, joi, AGERPRES.

Tema CND 2021 este “Solidaritate”, un concept extrem de vast pe care organizatorii speră ca autorii să îl exploateze din toate perspectivele. Juriul CND 2021 este format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea (preşedintele juriului), criticul de teatru Călin Ciobotari (membru) şi consultantul artistic Codruţa Popov (membru).

Vor conta în evaluare originalitatea subiectului, coerenţa situaţiilor scenice, adresabilitatea textului.

Propunerile se trimit în plic, pe adresa TNTm, fără a se nota numele expeditorului. Înscrierile care conţin coordonatele autorilor altfel decât este prevăzut în condiţiile de regulament, vor fi descalificate. Propunerile transmise nu sunt returnabile.

Premiul CND 2021 este în valoare de 2.000 de lei – drepturi de autor pentru crearea şi reprezentarea pe scenă sau online a unui spectacol pe textul câştigător. Producător: Teatrul Naţional din Timişoara.

Toate cele patru texte finaliste vor fi publicate într-un volum. AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea) 

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *