Expozitii

„Suntem cu toții participanți la istorie”: vizionează artistul Abigail DeVille Reimaginează Statuia Libertății pentru secolul XXI


Pentru artist Abigail DeVille, urmărirea marșurilor Black Lives Matter în vara trecută a fost esențială. Ea amintește mulțimea de protestatari, cu brațele legate, cu ochii care priveau drept în mijlocul unei pandemii.

Aceste imagini, arse în memoria ei, au determinat crearea sculpturii sale, Lumina libertății (2020), comandat de Public Art Fund și instalat în Parcul Madison Square din Manhattan. Lucrarea preia imaginea omniprezentă a torței Lady Liberty și o infuzează cu simbolism contemporan. Lucrarea încorporează schele ca un fel de cușcă de aur, în care o torță este suspendată. Flăcările albastre aprinse ale obiectului sunt, de fapt, brațe de manechin legate între ele.

Într-un interviu exclusiv cu Art21 ca parte a „Joc extins”, Artista a vorbit despre influențele ei și despre simbolismul încorporat în lucrare.

Un New Yorker nativ al cărui munca reflectă asupra istoria orașului, DeVille a folosit schele atât pentru omniprezența sa din New York, cât și pentru ceea ce reprezintă.

Lucrurile au fost întotdeauna construite și dărâmate ”. ea spune. „Această idee de libertate este în continuă construcție – și reconstrucție – de la generație la generație.”

Deville a fost inspirată de un profesor de școală elementară care i-a prezentat discursul „Am un vis” al lui Martin Luther King, Jr., despre care a spus „plantat o sămânță, cu siguranță, de gândire la modul în care suntem cu toții participanți la istorie.

Vedere de instalare, Lumina libertății lui Abigail DeVille (2020).  Foto: Andy Romer Photography.  Amabilitatea Madison Square Park Conservancy.

Vizualizare instalare, a lui Abigail DeVille Lumina libertății (2020). Foto: Andy Romer Photography. Amabilitatea Madison Square Park Conservancy.

Artista face referire la o imagine din secolul al XIX-lea pe care a văzut-o în care mâna și torța Statuii Libertății erau expuse în Parcul Madison Square într-un efort de strângere de fonduri pentru construirea piedestalului său.

„Societatea a încercat să ne separe sau să ne definească prin corpurile noastre”, spune DeVille. Dar sculptura și membrele sale interconectate sunt un simbol al puterii de a se uni „Colectiv … [to] afirma altceva. ”

Lumina libertății (2020) va călători la Crystal Bridges Museum of American Art din Bentonville, Arkansas, în martie, și la Muzeul Hirshhorn și Sculpture Garden din Washington, DC, în octombrie.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Extended Play, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *