Stiri internationale

Sunt NFT-urile următoarea bulă de lalele? Lui Kenny Schachter nu îi pasă – și și-a vândut propria bunică pe Crypto Web pentru a o demonstra


A durat secole lumii să nu mai vorbească (și să se gândească) despre măiestria artei și să denigreze discuția la nivelul de dolari puri – în timp ce noul spațiu NFT încă n-a ajuns la partea de artă a conversației încă de la începuturile sale. . Desigur, în cripto-țară noțiunea de timp a fost deformată de impulsul schimbărilor care se mișcă mai repede decât viteza luminii. O analogie mai bună este câinele anilor: un an în blockchain este asemănător cu șapte în viața reală (deși ceea ce este mai exact este presupunerea oricui). După cum probabil știți deja, acum două săptămâni, Am scris aici o coloană pe Artnet News despre jetoanele nefungibile și la naiba … viața mea s-a transformat de-a curmezișul de atunci.

După ce am primit mai mult de 500 de e-mailuri, DM-uri și apeluri telefonice – și, vă rugăm să luați notă, apelurile sunt cel mai puțin tolerabile pentru mine – de la artiști, arhitecți, dealeri și alți prospectori despre cum ar putea și ei să se alăture trenului blockchain-gravy, De fapt, am avut în vedere deschiderea unui serviciu de consultanță NFT; Probabil că aș câștiga mai mult decât recentul meu profitabil Nifty Gateway. Parcurgerea tuturor anchetelor s-a echivalat cu un veritabil loc de muncă cu normă întreagă – ceea ce, ugh, nu este la ce m-am înscris. Dacă o revoluție este o schimbare politică bruscă și bruscă care are loc după o răscoală populară, viteza cu care lumea artei a intrat în nebunia NFT (sau a încercat, în orice caz) este de fapt puțin revoltătoare. La fel ca prima lovitură care a sunat la începutul războiului, de îndată ce șahul casei de marcat a criptografiei a sunat în larg și toată lumea și bunica lor au vrut să intre. (Mai multe despre bunica mea într-un pic.)

Este la fel de grozav ca să-l fac singur! Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Acum, că există o goană de aur de galerii de gardă veche, târguri de artă, bienale și tipuri de licitații (și artiști) care fac spumă la gură pentru a se alătura nativilor digitali și investitorilor cripto (de exemplu, copiii și tehnologii, în general vorbind) care alimentează frenezie. Ceea ce lipsește nayers este că acesta este a) un corp proaspăt și în plină expansiune de cumpărători noi în colecția respectivă b) a găsit o modalitate de a abține sistemul tradițional de galerii de întreținere a porților și de a obține doar acces direct la artă. Faptul că articolul meu i-a ajutat să-i inspire pe mulți care s-au străduit mult timp pe tărâmul digital cu o remunerație mică sau deloc să intre în scrum este de fapt foarte afectant. Sentimente precum „mi-ai schimbat viața” nu au fost neobișnuite printre lipsa de mesaje la care am răspuns încercând să ajut oamenii să înceapă. Deși nu mă pot gândi la nimic mai diviziv decât NFT-urile astăzi, în cariera mea de trei decenii nu am văzut nimic care să stârnească rahat și apucă-te atât de repede. Ignori această mișcare (și nu este nimic mai puțin) pe cheltuiala ta. Aveți încredere în mine.

Era obligat să greșesc câteva lucruri data trecută, din punct de vedere tehnic oricum – dar, din fericire, majoritatea locuitorilor lumii artei nu sunt suficient de pricepuți în această privință (încă) pentru a mă fi atacat pentru asta, așa cum obișnuiesc să do. Partea de artă a NFT-urilor nu trăiește pe blockchain, ci mai degrabă pe sistemul de fișiere interplanetar (IPFS, vezi glosar), care este o rețea de calculatoare peer-to-peer pentru stocarea și partajarea datelor într-un mod distribuit. Există multe potențiale probleme la orizont pentru care nu par să existe răspunsuri gata. Ce se întâmplă dacă IPFS-ul este piratat sau dacă întreprinderile care le gestionează intră într-un fel? Ar putea exista NFT-uri tăiate de arta lor? (Unii ar spune că este deja cazul!) Un DM-er s-a plâns că nu a putut găsi detalii referitoare la cerințele tehnice pentru dimensiunile rezoluției imaginii (nu există) și dacă fișierele TIFF sunt cel mai bun format, deoarece acestea sunt cele mai stabil (probabil da, dar totul merge de acum).

Celulele creierului sunt lucruri groaznice de pierdut ... așa că am inventat-o ​​pe a mea și am făcut un alt NFT.  Mă poți învinovăți?  Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Celulele creierului sunt lucruri teribile de pierdut … așa că am bătut-o pe a mea și am făcut un alt NFT. Mă poți învinovăți? Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Și, umm, ce va face IRS din NFT-uri atunci când își bagă nasul gras pe această piață într-o scurtă perioadă de timp și cum vor fi interpretate reglementările de conformitate care impun KYC (Know Your Client) cu privire la toate acestea? Da, NFT-urile vor dura probabil într-o anumită formă așa cum le cunoaștem acum, dar probabil nu exact așa cum există astăzi. De exemplu, tranzacționarea în Ethereum – standardul criptografic NFT de astăzi – este la fel de costisitoare de procesat pe cât de exorbitantă în utilizarea energiei. Polkadot sau Cardono vor înlocui ETH? Destul de amuzant sau nu atât de amuzant, multe dintre aceste monede digitale provin dintr-un mic paradis fiscal din Elveția.

Organizez o expoziție NFT numită „Pâine” (vezi glosarul meu– acesta nu este altceva decât un nou limbaj) la stimata galerie conceptuală germană Nagel-Draxler din 9 apriliea și, simultan, la două muzee criptografice virtuale: Muzeul de Artă Criptografică (MOC △) cu Colborn Bell și Muzeul de Artă Digitală Contemporană (MoCDA) cu Serena Tabacchi și Georg Bak. Apropo, există deja mai multe muzee criptografice și de ce nu? Nu este nevoie de mult pentru a cumpăra niște terenuri în Metaverse – doar câteva jetoane NFT. Să-l lăsăm pentru moment.

Vrei să știi cum va arăta un spectacol NFT?  Vă voi arăta pe 9 aprilie, când am organizat spectacolul, "Firimituri de pâine," se deschide la Galerie Nagel Draxler din Köln și, de asemenea, în Metaverse.  Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Vrei să știi cum va arăta un spectacol NFT? Vă voi arăta pe 9 aprilie când se va deschide spectacolul pe care l-am organizat, „Pâine prăjită”, la Galerie Nagel Draxler din Köln și, de asemenea, în Metaverse. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Spectacolul (ile) „Pâine” va oferi o imagine de ansamblu istorică a genului și a paragonii sale (dacă puteți numi istoria câțiva ani), inclusiv Kevin Abosch, un pionier în domeniu, dar în primul rând un artist, care și-a descris incursiunile. în NFT-uri ca „straturi de cod hexazecimal, proxy alfanumerici pentru a distila valoarea emoțională”. Deci nu prea diferit de un peisaj, nu? Dar Darren Bader și Sanya Kantorovsky, care folosesc ambele mijloace digitale pentru a se exprima într-un mod care face parte din practica lor artistică, vor participa, de asemenea. În știrile conexe, Johann König organizează o expoziție de artă digitală (deși nu este strict formată din NFT) cu Anika Meier și UCCA – „muzeul” din Beijing care a fost vândut recent unei companii de capital privat, cam ca un NTF în sine –va găzdui, de asemenea, o expoziție NFT. Viitorul este acum.

Studenții din clasa de istorie a designului pe care îi predau la Universitatea din New York în acest semestru au pus atât de multe întrebări NFT înainte de ultima prelegere, încât abia am primit un cuvânt în marginea de la De Stijl sau Bauhaus, așa că înainte de următoarea clasă le-am pus dacă ar trebui să predau NFT-urile și să sar peste mobilier și design. Nu numai că au fost de acord răsunător, dar încă o jumătate de duzină de studenți au auditat clasa – inclusiv doi dintre copiii mei! Cursul a durat o oră peste program, ajungând la aproape trei ore în total. Am avut nevoie de un pui de somn după. (Sper că NYU nu va auzi despre asta sau nu va citi acest lucru.)

Îți petreci începutul vieții învățând, iar restul împărtășind.  Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Îți petreci începutul vieții învățând, iar restul împărtășind. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Mulți cred că acesta este un moft, nimic mai mult decât un covor. Ei bine, dacă este o bulă – și sugerez că nu – ei bine, asta este încă săpun și asta nu este nimic. În anii 1630, prețul unui bulb de lalea a atins echivalentul unui conac complet amenajat – exuberanță irațională, ca să spunem ușor – dar apoi în timpul celui de-al doilea război mondial olandezii au mâncat bulbii (chiar dacă centrele sunt otrăvitoare) pentru a susține ei înșiși prin foamete de război. Și încă ne bucurăm de lalele, nu-i așa? Privindu-i oricum. Timp de 25 de ani am fost contactat de ziare pentru a comenta despre una sau alta bulă de artă și, totuși, lumea artei a reușit în mod miraculos nu numai să supraviețuiască, ci să prospere, crescând mai mult ca oricând în acest proces. Pentru a demonstra un punct, am mâncat o duzină de lalele și am intitulat videoclipul Mănâncând bula– și sunt încă în viață, deși abia.

NFT-urile nu se referă la bani sau nu funcționează întotdeauna așa. Adevărat, DJ și artistul digital 3LAO au înregistrat recent o scădere care a generat 11,7 milioane de dolari, dar este, de asemenea, printre primii artiști audiovizuali care au făcut acest lucru. Lucrurile nu au mers exact așa cum s-a planificat când trupa indie fierbinte Kings of Leon a început lansarea ultimului lor album pentru 50 de dolari, ceea ce a dus la taxe de „gaz” (vezi glosar) a spus că va ajunge la 70 USD și cu mult mai puține vânzări decât se anticipase Upstart rats.art este un colectiv de artiști online descentralizat (și, Doamne, acest termen este abuzat la fel de mult ca „important” în vechea lume a artei), încadrat ca un experiment într-o economie bazată pe artă, unde poți schimba arta NFT pentru o jeton de șobolan care, la rândul său, poate fi tranzacționat cu un alt NFT. Deci, este bine de știut că nu este vorba doar de tranzacționarea banilor – cel puțin în acest caz. unde dacă bagi unul, poți scoate unul.

Fiind un tată mândru (unii ar spune împușcat), l-am antrenat pe Adrian, tânărul meu de 24 de ani, să creeze un NFT. Gabriel, tânărul meu de 21 de ani, lucrează la un acord tokenizat cu prietenul său egiptean, tatăl său este un cântăreț legendar – cred că i-a spus (Amr Diab) despre asta. Sage, tânărul meu de 18 ani, se transferă la școala de artă – așa că urmează! A fi diletant a fost privit din punct de vedere istoric ca fiind un lucru bun – dar în lumea artei, din păcate, ești descurajat dacă faci prea multe lucruri disparate. Acest lucru nu mi-a servit prea bine ca liniuță finală: un scriitor-artist-curator-profesor-dealer. Dar în lumea NFT-urilor majoritatea sunt DeFi (ultima dată când te întreb, vezi glosar) oameni care sunt, de asemenea, tehnici și artiști digitali.

Aerul nu a avut niciodată un gust atât de ... scump.  Tweetul de 2,5 milioane de dolari al lui Jack Dorsey.  Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Aerul nu a avut niciodată un gust atât de … scump. Tweetul de 2,5 milioane de dolari al lui Jack Dorsey. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Nu voi spune că curba de învățare și atacul ulterior nu au fost obositoare. M-am trezit afirmând în repetate rânduri că toată lumea și bunica lor băteau NFT-uri acum sau doresc – ceea ce a inspirat ideea de a-mi încărca bunica și de a o minti pe OpenSea. În cel mai scurt timp am primit trei oferte, am cedat și am vândut-o pentru câțiva mii. Poate am lăsat-o să plece prea ieftin. Fondator Twitter Jack Dorsey vinde primul său tweet (Descriu cum în ultima mea coloană) și oferta se ridică la 2,5 milioane de dolari pe măsură ce scriu. Dacă este așa, acest articol ar trebui să merite un ban (digital) drăguț.

Vindeți soția, copiii, mașina și ... bunica?  Da, și după trei oferte rapide am lăsat-o pe bunicuța să plece pentru câteva mii.  Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Vindeți soția, copiii, mașina și … bunica? Da, și după trei oferte rapide am lăsat-o pe bunicuța să plece pentru câteva mii. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *