Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 9 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Curtea italiană îl împiedică pe Vitruvian pe Leonardo da Vinci să călătorească la Luvru | Interpretarea iconică a lui Leonardo da Vinci a unui om cu proporții vitruviene a fost deocamdată interzisă de la călătoria la Luvru din Paris înainte de retrospectiva majoră a muzeului asupra operei artistului renascentist, care urmează să fie deschisă mai târziu în această lună. Un tribunal italian a blocat temporar Gallerie dell’Accademia din Veneția să împrumute desenul (c. 1490), după o contestație depusă de Italia Nostra, o organizație non-profit dedicată protecției artefactelor și arhitecturii naționale, care a susținut că lucrarea este prea fragilă pentru a fi călătorită și riscă să fie deteriorată de iluminatul din ecranul Luvru. Ministrul italian al culturii recent numit, Dario Franceschini, urmează să argumenteze împotriva recursului într-o altă audiere din 16 octombrie.

Ikon câștigă premiul de 125.000 de lire sterline și anunță prima expoziție din Marea Britanie a maestrului Renașterii Carlo Crivelli | Galeria Ikon din Birmingham a fost anunțat în calitate de beneficiar al premiului inaugural al Fundației Ampersand, câștigând o subvenție de 125.000 de lire sterline care va permite galeriei să organizeze prima expoziție de lucrări din Marea Britanie a maestrului din secolul al XV-lea Carlo Crivelli. Deschis tuturor membrilor Plus Tate, premiul ajută muzeul câștigător să organizeze un „proiect de vis” ambițios, care poate lua forma unei expoziții, a unei noi comisii sau a unei intervenții a galeriei. Se așteaptă să includă patru capodopere din colecția National Gallery, propunerea câștigătoare a lui Ikon, Carlo Crivelli: Iluzionismul radical în secolul al XV-lea, se va deschide în vara anului 2021. Va marca o plecare pentru galeria Birmingham, care altfel este dedicată artei contemporane.

Premiul de arhitectură Stirling acordat caselor de consiliu din Norwich | Un șir de case de consiliu ecologice din Norwich a câștigat premiul Stirling 2019, acordat de Royal Institute of British Architects (RIBA) celei mai bune clădiri noi din Marea Britanie. Cele 105 case din cărămidă ușoară care formează o proprietate pe strada Goldsmith au fost proiectate de firma londoneză Mikhail Riches împreună cu Cathy Hawley, care au respectat cu strictețe standardele de mediu Passivhaus, rezultând costuri energetice cu 70% mai mici decât media națională. În competiție cu proiecte precum stația London Bridge și Opera Nevill Holt de lângă Market Harborough, Goldsmith Street a fost lăudată de judecătorii RIBA ca „o modestă capodoperă … arhitectură de înaltă calitate în forma sa cea mai pură, cea mai ecologică și socială”.

Institutul de Artă Contemporană din Philadelphia primește cadou de 1,15 milioane de dolari | Institutul de Artă Contemporană (ICA), parte a Universității din Pennsylvania, Philadelphia, a primit un cadou de 1,15 milioane de dolari de la un donator anonim. Donația va forma un fond de dotare pentru funcția de director al angajamentului public, sprijinind în același timp un fond de călătorie pentru studenții care studiază istoria artei la universitate.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *