Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 9 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Curtea franceză îl consideră pe Jeff Koons vinovat de plagiat | Un tribunal francez a decis că artistul Jeff Koons este vinovat de plagiat, relatează Telegraf. Încheierea unei bătălii legale de patru ani între Koons și un executiv publicitar francez, Franck Davidovici, curtea a decis în favoarea acestuia din urmă că sculptura lui Koons Fapt de iarnă (1988) a încălcat drepturile de autor în replicarea campaniei publicitare a lui Davidovici din 1985 pentru marca de modă Naf Naf. Koons, afacerea sa și Centrul Pompidou (care a expus lucrarea în 2014) au fost obligate să plătească o despăgubire totală de 135.000 EUR.

Creșterea finanțării de 660 milioane EUR pentru Muzeul de Istorie Naturală din Berlin | Muzeul de Istorie Naturală din Berlin va primi în total 660 milioane EUR finanțare suplimentară în următorul deceniu de la Bundestagul german și orașul Berlin pentru a finanța proiectul de renovare a muzeului. Fondat în 1810, muzeul găzduiește peste 30 de milioane de exemplare și obiecte preistorice și zoologice; pe lângă renovare, proiectul include dezvoltarea campusului și modernizarea spațiului expozițional al muzeului și a facilităților de cercetare.

Met îl numește pe Andrea Bayer în funcția de director adjunct al colecțiilor | Andrea Bayer va prelua funcția de director adjunct pentru colecții și administrație la Metropolitan Museum of Art din New York. Bayer s-a alăturat pentru prima dată departamentului european de pictură al muzeului în 1990; directorul muzeului, Max Hollein, a descris-o ca „un savant foarte respectat, un curator de expoziții imaginativ și un coleg stimat la Met.”

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *