Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 9 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeele din toată Italia s-au închis până în aprilie | Muzeele și alte instituții culturale din Italia vor fi închise până la 3 aprilie, ca parte a noilor măsuri anunțate de premierul italian Giuseppe Conte la 8 martie pentru a conține răspândirea virusului Covid-19 în toată țara. Decizia cuprinde toate muzeele, siturile arheologice, bibliotecile și arhivele, precum și cinematografele și muzeele; în Roma, mult așteptata expoziție de cincinceniu despre Rafael la Scuderie del Quirinale a fost oprită la doar trei zile de la sfârșit. Ministrul culturii, Dario Franceschini, a cerut radiodifuzorilor să programeze alte programe culturale în perioada de închidere și ca instituțiile să ajungă la public prin intermediul site-urilor lor și al conturilor de socializare. James Bradburne, directorul Pinacotecii di Brera din Milano, reflectă Aici despre modul în care un muzeu răspunde la blocarea din nordul Italiei, unde 16 milioane de oameni au fost în carantină în Lombardia și alte 14 provincii.

Organizațiile de artă britanice își exprimă consternarea la retragerea din Europa Creativă | Peste 680 de figuri culturale și organizații artistice au exprimat îngrijorări asupra deciziei guvernului britanic de a se retrage din schema Europa Creativă, într-o scrisoare deschisă trimisă secretarului de cultură din Marea Britanie, Oliver Dowden. Finanțat de Uniunea Europeană – dar fără a se limita la statele membre ale UE – schema a furnizat investiții de 1,46 miliarde de euro în industriile creative din 2014. Programul urmează să se încheie în decembrie. Scrisoarea, care include semnăturile lui Fatoș Üstek, directorul Bienalei din Liverpool, și Alistair Hudson, directorul Galeriei de Artă Whitworth și Manchester, susține că decizia guvernului de a pune capăt schemei „amenință un viitor sărăcit pentru creativitatea britanică și trimite mesajul că Marea Britanie se închide celor mai apropiați vecini. Proiectele a căror finanțare a început în cadrul programului actual (2014-2020) nu vor fi afectate de încetarea acestuia, potrivit Creative Europe Desk UK.

Alan Turner (1943-2020) | Alan Turner, artistul din New York, cunoscut pentru portretele sale de corpuri distorsionate, decedat la 8 februarie la vârsta de 76 de ani. Născut în Bronx, Turner a studiat artă la City College și a obținut un masterat la Universitatea din California, Berkeley, unde a fost predat de David Hockney; prima sa expoziție solo a avut loc la Köln în 1971, iar prima sa expoziție din New York la Carl Solway Gallery în 1975. Lucrarea artistului se află în colecțiile din Denver Art Museum, Minneapolis Institute of Art și MoMA, printre altele. instituții.

Testele științifice sugerează că oasele din biserica Kent aparțin prințesei anglo-saxone | Testele inițiale de datare a carbonului au indicat că oasele înmormântate într-o biserică din Kent ar putea aparține lui Eanswythe, patronul lui Folkestone, o prințesă anglo-saxonă a familiei regale din Kent și unul dintre primii sfinți englezi. Se crede că Eanswythe a murit până la 663 la sfârșitul adolescenței sau la începutul anilor 20; rezultatele datării cu carbon sugerează că rămășițele sunt cuprinse între 649 și 673 d.Hr. Dacă descoperirile sunt confirmate prin teste ADN suplimentare, oasele vor deveni primul exemplu al celor care aparțin unui sfânt englez și singurele rămășițe identificate ale familiei regale anglo-saxone.

Armory Show anunță câștigătorii premiilor | The Armory Show din New York a numit trei câștigători ai ediției din 2020. Galeria de noapte din Los Angeles a câștigat Premiul Pommery de 20.000 de dolari pentru expoziția lui Christine Wang „Meme Girl” (2020), în timp ce Premiul Cadouri de 10.000 de dolari pentru expozanții pentru prima dată a fost acordat galeriei Portland Upfor pentru o expoziție solo de lucrări de Julie Verde. Premiul Aware de 10.000 de dolari pentru prezentarea solo de către femei-artiști a fost acordat lui June Edmonds, ale cărui tablouri încărcate politic au fost reprezentate la târg de galeria Luis De Jesus din Los Angeles.

Imagine de plumb: folosit sub licență Creative Commons (CC BY 2.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *