Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 9 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Joan Weinstein devine director al Fundației Getty | Fundația Getty a anunțat ieri numirea lui Joan Weinstein în funcția de director al organizației care acordă granturi. Weinstein lucrează la fundație din 1994 și a funcționat ca director adjunct din 2007; o succede pe Deborah Marrow, care s-a pensionat în decembrie anul trecut, după o perioadă de peste trei decenii.

Galeria Pace închide avanpostul din Beijing | Pace Gallery și-a închis locația de 22.000 de metri pătrați din districtul de artă din Beijing, citând dificultățile comerciale cauzate de conflictul comercial în curs între Statele Unite și China. „Este imposibil să faci afaceri în China continentală chiar acum și a fost pentru o vreme”, a spus Arne Glimcher, fondatorul Pace. Spațiul a fost deschis în 2008 pentru a coincide cu Jocurile Olimpice de la Beijing din acel an; Pace își va menține cele două locații din Hong Kong.

Tania Bruguera va lansa inițiativa de jurnalism de investigație în Cuba | Luni, la Festivalul Internațional de la Manchester, artista Tania Bruguera a anunțat planurile de a oferi granturi, premii și ateliere în jurnalismul de investigație la Institutul de Artivism Hannah Arendt, o organizație pe care a fondat-o la Havana în 2015. Bruguera a militat și împotriva controversatului Decret 349 al Cubei, o lege de cenzură culturală care a intrat în vigoare anul trecut.

Lectură recomandată | În New Yorker, Doreen St. Félix raportează despre Solicitările de fotografie de la Solitario, A proiect de artă participativă să creeze imagini solicitate de persoanele încarcerate în izolare.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *