Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 9 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Fort roman de pe zidul lui Hadrian dat Colecției Patrimoniului Național | Proprietatea legală a Carrawburgh, un fort roman de pe zidul lui Hadrian din Northumberland, a fost transferat la English Heritage de Jennifer Du Cane, a cărui familie a achiziționat fortul în 1950. Fortul de 1,4 hectare, unul dintre cei 16 de-a lungul zidului lui Hadrian, datează din jurul anului 122 d.Hr. și a fost cândva ocupat de aproximativ 500 de soldați care apărau frontiera nordică a imperiului roman. Situl a fost lăsat relativ neatins de arheologi, ceea ce înseamnă că o mare parte din structura supraviețuitoare a fortului rămâne sub pământ. Este prima achiziție pentru colecția National Heritage de când English Heritage a devenit o organizație caritabilă în 2015.

Cutremurele din Puerto Rico obligă muzeele să se închidă | O serie de cutremure puternice în Puerto Rico, inclusiv una marți cu magnitudinea 6,4, a condus la închiderea mai multor instituții de artă. Muzeul de Artă al Poncei a anunțat închiderea sa pe Instagram, dar a lansat o declarație prin care confirmă că colecția sa este sigură și că clădirea sa nu a suferit niciun fel de daune structurale (va rămâne închisă în timp ce se efectuează reparații nestructurale). Un reprezentant al Muzeului de Artă (separat) din San Germán a spus Știri Artnet că o parte din colecția sa a fost deteriorată și că clădirea în sine a suferit fisuri. Printre alte situri afectate de cutremure se numără Biserica Neprihănitei Concepții din secolul al XIX-lea din Guayanilla, care s-a prăbușit.

Palais de Tokyo se confruntă cu critici legate de parteneriatul cu muzeul de stat din Qatar | Palais de Tokyo din Paris are s-au confruntat cu critici ca răspuns la un eveniment anunțat marți pentru Anul Culturii Qatar-Franța 2020. Începând cu 21 februarie, centrul de artă contemporană va găzdui „Lumea noastră arde, o expoziție invitată de la Mathaf: Muzeul Arab de Artă Modernă, o galerie administrată de stat în Qatar. Au participat artiști și alte figuri, inclusiv filosoful Yves Michaudsă pună la îndoială etica unui parteneriat între Palais de Tokyo și un stat care criminalizează homosexualitatea.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *