Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 9 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

O treime din galeriile franceze se pot închide din cauza coronavirusului înainte de 2021 | Asociația comercială a comercianților de artă din Franța (Comitetul profesional al galeriilor de artă) a avertizat că o treime din galeriile franceze ar putea fi forțate să închidă înainte de sfârșitul anului din cauza coronavirusului. Acest lucru se bazează pe concluziile unui sondaj efectuat pe cei 279 de membri ai asociației, care sugerează că un total de 184 milioane EUR s-ar fi pierdut între martie și iunie. Americanii pentru artă, între timp, a eliberat rezultate dintr-un sondaj realizat la 11.500 de organizații americane, care estimează că s-au pierdut un total de 4,5 miliarde de dolari din cauza crizei.

O nouă metodă de întâlnire a ceramicii pune în lumină trecutul agricol al Londrei | Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au dezvoltat o nouă tehnică pentru datarea radiocarbonată a ceramicii, a fost anunțat ieri. Tehnica a fost utilizată pe o colecție de ceramică neolitică timpurie excavată de arheologi din Shoreditch din Londra, datând fragmentele la o fereastră de 138 de ani în jurul anului 3600 î.Hr. Unul dintre cercetători a descris noua colecție datată drept „cea mai puternică dovadă de până acum că oamenii din zonă au ocupat ulterior orașul […] trăiau un stil de viață mai puțin mobil, bazat pe agricultură, în perioada neolitică timpurie ”.

Hauser & Wirth vor deschide divizia de art-tech | Mega-galeria Hauser & Wirth a anunțat lansarea ArtLab, pe care comunicatul de presă îl descrie ca un „braț de cercetare și inovare care explorează proiecte la intersecția artei și tehnologiei”. Prima inițiativă va fi un instrument pentru modelarea expozițiilor în realitate virtuală (VR), care va fi dezvăluit cu un spectacol VR la sfârșitul acestei luni.

Art News Daily va reveni pe 14 aprilie (după sărbătorile legale de Paște din Marea Britanie).

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *