Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 8 octombrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Munca lui Banksy se rupe după ce s-a vândut cu 1,4 milioane de lire sterline la licitația Sotheby’s | O lucrare pictată cu spray de către graffiti anonimul Banksy, Fată cu balon (2006) s-a mărunțit după selling pentru 1,4 milioane de lire sterline la Sotheby’s, Londra vineri seara. A doua zi, artista a recunoscut cascadoria postând un videoclip al evenimentelor pe Instagram cu legenda: „Dorința de a distruge este, de asemenea, o dorință creativă – Picasso”. New York Times raportează că licitarea pentru pictură a fost între doi cumpărători privați, care au împins în mod colectiv prețul la un nou record pentru artist la licitație. Sotheby’s nu a dezvăluit identitatea cumpărătorului, dar a declarat că „în prezent se află în discuții despre pașii următori”.

Autoportretul lui Jenny Saville stabilește un nou record de licitație pentru o femeie în viață artistă | Pictor britanic Autoportretul lui Jenny Saville Sprijinit (1992) s-a vândut cu 9,5 milioane de lire sterline (12,4 milioane de dolari) la licitația londoneză Sotheby’s vineri seară, batând recordul pentru cel mai mare preț de licitație pentru o artistă în viață. Conform Știri de artă, licitația a început la 2,5 milioane de lire sterline și a urmat o bătălie de licitație de 10 minute între opt concurenți, lucrarea fiind inclusă în „The History of Now: The Collection of David Teiger”. Vânzarea a depășit-o pe Candy Noland „Bluewald” (1989) ca cea mai scumpă operă vândută la licitație de o femeie în viață artistă.

Directorul V&A Tristram Hunt apără prețul biletelor de expoziție | Gardianul raportează că Tristram Hunt, directorul V&A, și-a apărat planurile de a modifica prețurile biletelor la muzeu, care se vor baza pe un model mai inteligent care ia în considerare timpii de rezervare. În timp ce biletele de weekend vor fi mai scumpe, achiziționarea biletelor în zilele săptămânii mai liniștite sau prin rezervare avansată va fi mai ieftină. Vorbind la Festivalul de literatură de la Cheltenham, Hunt a declarat că toate muzeele naționale, precum V&A, se confruntă cu climatul financiar dificil, mai ales după reduceri ale finanțării guvernamentale în 2010.

Lectură recomandată: | În New York Times, Farah Nayeri discută despre viitoarea retrospectivă a artistului textil Anni Albers | În Hiperalergic, Daniel Gerwin se uită la arta minimală a artistei americane Channa Horwitz.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *