Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 8 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeul Guggenheim a fost adăugat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO | Muzeul Solomon R. Guggenheim a fost numit Patrimoniu Mondial UNESCO, împreună cu alte șapte clădiri proiectate de Frank Lloyd Wright. Alte adăugiri la Lista Patrimoniului Mondial includ Parcul Național glaciar Vatnajökull din Islanda și orașul antic Babilon, situat în Irakul actual. Întâlnirea UNESCO de la Baku, Azerbaidjan, se încheie pe 10 iulie.

Douglas Crimp, 1944–2019 | Criticul, curatorul și istoricul de artă american Douglas Crimp a murit la vârsta de 74 de ani. Teoreticianul influent al artei postmoderne și queer este probabil cunoscut pentru curatarea seminalului Imagini expoziție în 1977: care a dat naștere termenului, generația de imagini, un grup care include fotografii Cindy Sherman, Barbara Kruger, Robert Longo și Louise Lawler. Crimp a lucrat la octombrie revistă de la începutul anilor 1970 până în 1990, mai întâi în calitate de editor manager, apoi în calitate de co-editor. În 1987 a editat o ediție specială a revistei despre activismul împotriva SIDA.

British Museum apără relația cu BP pe fondul unei controverse Ziarul de artă raportează că directorul British Museum Hartwig Fischer a aprobat BP ca sponsor la o conferință de presă de astăzi. Declarația lui Fischer vine la o săptămână după publicarea unei scrisori deschise , semnat de 78 de artiști britanici, printre care Rachel Whiteread și Antony Gormley, solicitând ca galeria națională a portretelor să întrerupă legăturile cu compania petrolieră datorită contribuției combustibililor fosili la schimbările climatice. Fischer a anunțat că BP nu va sponsoriza o expoziție viitoare despre oamenii din Arctica, ci va continua să finanțeze programarea în viitor. „Acest tip de sprijin este vital pentru [the museum’s] misiune “, a spus el.

Lectură recomandată | În New York Times, Elizabeth Méndez Berry și Chi-hui Yang fac apel la mai mulți critici ai culorii în artă. „Gândiți-vă la critica culturală ca la o utilitate publică, o infrastructură civică care trebuie evaluată nu doar pe baza impactului său monetar, ci și pe capacitatea sa de a extinde conversația colectivă într-un moment în care contractează periculos”, scriu ei.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *