Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 8 ianuarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Marc-Olivier Wahler demisionează din funcția de director al MSU Broad Art Museum | Marc-Olivier Wahler a demisionat din funcția de director al Muzeului de Artă Eli și Edythe Broad de la Michigan State University (MSU Broad). Într-o declarație, muzeul a lăudat moștenirea lui Wahler, subliniind în special inițierea sa a noului centru de cercetare și a expoziției Art Lab. Wahler, fost director și curator șef al Palais de Tokyo din Paris (între 2006 și 2012), s-a alăturat MSU Broad în 2016; A raportează Arta afirmă că a confirmat plecarea sa din motive familiale.

Pictura prădată de naziști din colecția Gurlitt a revenit moștenitorilor evrei | Oficialii germani de astăzi întors o pictură jefuită de naziști găsită în colecția lui Cornelius Gurlitt către moștenitorii liderului de rezistență evreiesc francez Georges Mandel. Mandel, care a fost executat în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost identificat de Fundația Germană de Artă Pierdută ca fostul proprietar al lui Thomas Couture Portretul unei tinere așezate. Partenerul lui Mandel a raportat pierderea picturii după război.

Muzeul Stedelijk confirmă că Beatrix Ruf nu va reveni în calitate de regizor | Muzeul Stedelijk a emis ieri un comunicat de presă confirmând că fostul director Beatrix Ruf, care demisionat în octombrie 2017, pe fondul afirmațiilor că s-a angajat într-o muncă independentă care a creat conflicte de interese cu rolul ei, nu s-ar mai întoarce. O anchetă independentă comandată de municipalitatea din Amsterdam a constatat că aceste acuzații sunt neîntemeiată în iunie 2018. Declarația Stedelijk declară că ambele părți au „acceptat să lase trecutul în urmă” și, în timp ce Ruf nu își va relua conducerea, ar putea fi „implicată într-o expoziție specifică sau în alte proiecte muzeale”.

Artadia și Fundația Marciano Art stabilesc un nou premiu pentru artiștii din LA | Artadia și Fundația Marciano Art au a anunțat Premiul Marciano Artadia, un premiu de 25.000 de dolari pentru un artist stabilit în Los Angeles. Artadia a derulat un program anual de premii timp de cinci ani, trei câștigători primind fiecare câte 10.000 de dolari. Câștigătorul Premiului Marciano Artadia va fi selectat din această piscină existentă și va primi încă 15.000 USD. Grantul inaugural 2019 va fi acordat în martie.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *