Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 7 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Colecționarul de artă miliardar rus Dmitry Rybolovlev reținut | Conform Lumea, Dmitry Rybolovlev, oligarhul rus, om de afaceri și colecționar de artă care a vândut-o pe Leonardo da Vinci Salvator Mundi la începutul acestui an și, de asemenea, cine dat în judecată Sotheby’s pentru 380 milioane dolari luna trecută, a fost reținut de autoritățile din Monaco. Rybolovlev a fost într-o dispută juridică în curs cu dealerul de artă din Geneva Yves Bouvier, despre care susține rusul că l-a taxat cu până la 1 miliard de lire sterline pentru 38 de opere de artă. Detenția lui Rybolovlev și raidul la domiciliu ieri s-ar fi dat din cauza acuzațiilor de corupție și „trafic de influență”; Philippe Narmino, fostul ministru al justiției din Monaco, a demisionat în 2017 după ce s-a descoperit că lucrează pentru Rybolovlev pentru a influența cazul fraudelor de artă.

Guvernul populist italian va introduce sancțiuni mai dure pentru infracțiunile legate de patrimoniul cultural | Noul guvern de coaliție populistă din Italia va înfrânge infracțiunile legate de patrimoniul cultural ca parte a „agendei sale naționaliste”, relatează Telegraful. Ministrul Culturii al Mișcării Cinci Stele (5SM), Alberto Bonisoli, a declarat: „Vrem să introducem legi cu privire la infracțiuni specifice, astfel încât să existe sancțiuni mai rigide aplicate infracțiunilor împotriva patrimoniului cultural, care este o parte fundamentală a identității noastre.” Alături de noile sancțiuni, Italia va ratifica Convenția de la Nicosia, un acord internațional pentru a pedepsi criminalitatea care implică săpături ilegale, importul și achiziționarea de artefacte culturale.

Premiul WMF / Knoll Modernism 2018 acordat Agenției Christiane Schmuckle-Mollard | Fondul Mondial al Monumentelor a anunțat astăzi că Agence Christiane Schmuckle-Mollard, firma de arhitectură franceză responsabilă de restaurarea școlii Karl Marx (1933) din suburbia Villejuif, Paris, va primi premiul WMF / Knoll Modernism 2018. Conceput inițial de modernistul francez André Lurçat, școala a fost listată ca monument istoric național în 1996 înainte de restaurarea sa, care a durat câțiva ani. Judecătorii au lăudat noua clădire pentru restaurarea sa inovatoare și „bogăția spațială”.

Cannupa Hanska Luger a primit premiul Burke inaugural al Muzeului de Arte și Design | Marți a fost a anunțat că artistul Cannupa Hanska Luger din New Mexico este beneficiarul premiului Burke pentru ambarcațiuni contemporane, acordat de Muzeul de Arte și Design din New York. Înființat anul acesta, premiul va fi acordat anual și este înzestrat de unul dintre administratorii muzeului, Marian Burke, și de soțul ei, Russell Burke. Premiul este destinat să celebreze munca unui tânăr artist al cărui mediu principal este sticla, fibra, lutul, metalul sau lemnul. Luger va primi 50.000 de lire sterline și va fi în juriul pentru premiul de anul viitor.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *