Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 7 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Art Basel anulează târgul din Hong Kong din cauza focarului de coronavirus | Art Basel a anulat ediția viitoare a târgului său din Hong Kong din 2020, care urma să se desfășoare în perioada 19-21 martie, organizatorii citând riscurile pentru sănătate pe care le prezintă răspândirea coronavirusului printre „numeroși factori” care influențează decizia. Grupul MCH, care deține târgul, a recunoscut, de asemenea, „dificultăți crescânde care complică călătoriile internaționale” și „provocări logistice severe” apărute ca urmare a focarului de coronavirus. Vestea ajunge la o săptămână după Art Basel a emis o scrisoare de asigurare care a fost trimisă expozanților dornici să-și arate munca în Hong Kong în mijlocul protestelor la scară largă și al riscurilor pentru sănătatea publică. Peste 600 de persoane au murit în China de la începutul focarului de coronavirus la sfârșitul lunii decembrie, cu peste 31.000 de infecții înregistrate. Ediția de anul viitor a Art Basel din Hong Kong a fost confirmată și urmează să aibă loc între 25 și 27 martie 2021.

Uffizi câștigă o luptă în justiție împotriva site-urilor neoficiale de bilete | Galeriile Uffizi din Florența a câștigat o luptă în justiție americană împotriva BoxNic Anstalt, o agenție web care a înregistrat nume de domenii pentru site-urile web care vândeau bilete și salturi la coadă la muzeu la prețuri umflate. Magazinele terțe Uffizi.com și Uffizi.net „au exploatat … vânzarea biletelor la muzeu la prețuri mari umflate prin utilizarea necorespunzătoare a numelui Uffizi într-o încercare deliberată de a păcăli vizitatorii”, a spus muzeul într-un comunicat. Un tribunal federal din Arizona a găsit vinovat BoxNic Anstalt de vânzare cibernetică, încălcare și diluare a mărcii comerciale și concurență neloială și a interzis companiei să folosească numele sau sigla muzeului, pe lângă faptul că a forțat-o să transfere toate domeniile deturnate către Uffizi în termen de 15 ani. zile.

Dealerul din New York îl dă în judecată pe artistul Derek Fordjour pentru 1,45 milioane de dolari | Robert Blumenthal, investitor imobiliar, negustor de artă și proprietar al unei galerii omonime din New East Side din New York, emitent artistul interdisciplinar Derek Fordjour pentru 1,45 milioane de dolari. Blumenthal susține că a plătit Fordjour 20.000 de dolari pentru o colecție de 20 de lucrări în 2014, în timp ce artistul studia la Hunter College din New York, dar a primit doar 13 dintre lucrări. Potrivit documentelor instanței depuse de Galeria Robert Blumenthal la 4 februarie, Fordjour “a eșuat și a refuzat să livreze soldul operei de artă, în ciuda cererilor repetate pe care le-a făcut”. Blumenthal dă în judecată Fordjour pentru 1,45 milioane de dolari pe motiv de îmbogățire nedreaptă, în plus față de introducerea în instanță a acțiunilor în despăgubiri și a încălcării contractului.

Lectură recomandată | Veneția a suportat cele mai grave inundații din 1966; Ziarul de artă analizează impactul financiar semnificativ al dezastrului asupra siturilor de patrimoniu cultural ale orașului. Antony Gormley vorbește cu Gardianul despre atracția de a face echipă cu senzațiile K-pop BTS pentru a realiza noua sa sculptură ambițioasă în New York. New York Times se întreabă dacă artistul de stradă britanic Banksy își poate controla moștenirea.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *