Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 7 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Postările lui Christie înregistrează vânzări totale de 5.3 miliarde de lire sterline pentru 2018 | Christie’s anunțat astăzi totalul vânzărilor sale globale pentru 2018, care a ajuns la 5.3 miliarde de lire sterline – un nou record în lira sterlină. O parte importantă din această cifră, o creștere de trei la sută față de totalul din 2017, a venit din vânzarea Rockefeller din New York, care a strâns 836,6 milioane de dolari (cu un an înainte ca „Salvator Mundi” să aducă 450 de milioane de dolari pentru casa de licitații). Pe tot parcursul anului, cumpărătorii americani au reprezentat aproape 40% din cheltuielile globale: o creștere de 9% față de anul precedent, care a compensat o scădere de 8% în Orientul Mijlociu și Europa.

Personalul din Galeria de Artă din Vancouver face grevă pentru salarii | Aproximativ 200 de muncitori de la Vancouver Art Gallery au continuat grevă marti. Ziarul de artă raportează că muncitorii în grevă, care sunt sindicalizați în temeiul CUPE 15, nu au avut un contract din vara anului 2017; prezenta acțiune are loc înainte de votul asupra unui contract propus, care nu are sprijinul membrilor sindicatului. Galeria a rămas până acum deschisă, funcționând cu un personal de schelet.

Philipp Kaiser se alătură Marian Goodman Gallery | Curatorul și criticul independent Philipp Kaiser se alătură Marian Goodman într-un rol nou creat în calitate de director executiv al artiștilor și al programelor. Din 2012 până în 2014, Kaiser a fost director al Muzeului Ludwig din Köln; înainte a fost curator senior la Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles.

Lectură recomandată | În Gardianul, Hadley Freeman profilează Jeff Koons cu ocazia spectacolului său ca Muzeul Ashmolean. Dan Gilroy, regizorul noului film de groază din lumea artei Netflix Fierastrau de catifea, îi explică Emily Yoshida satira sa despre piața de artă contemporană și scena galeriei LA New York revistă.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *