Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 7 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Sting-ul Europol recuperează 18.000 de artefacte furate | Poliția din 29 de țări a lucrat împreună pentru confiscarea a 18.000 de obiecte culturale furate și arestarea a 59 de persoane anul trecut, a fost dezvăluit. În efortul internațional coordonat de Europol, rarticolele acoperite includ un sigiliu de cristal mesopotamian antic, o biblie din secolul al XV-lea și mai mult de o sută de monede antice. Majoritatea articolelor erau de proveniență europeană, dar au fost confiscate și artefacte din Columbia, Egipt, Maroc și Irak.

Kamal Boullata (1942–2019) | Artistul și scriitorul palestinian Kamal Boullata a murit la vârsta de șaptezeci și șapte de ani. Boullata s-a bazat pe istoria esteticii bizantine și islamice în picturile sale geometrice, abstracte; El a fost, de asemenea, un scriitor prolific de artă palestiniană. „Pentru mine, scrierea și pictura în sine se completează reciproc ca și cum ai ține ceva în două mâini”, a spus el într-un interviu în 2015.

Artiștii Aichi Triennale semnează o declarație prin care solicită restaurarea expoziției de cenzură | În urma deciziei organizatorilor Aichi Triennale de a închide o secțiune a târgului de artă dedicat operelor cenzurate, aproximativ 70 de artiști au semnat o declarație prin care solicită restaurarea acesteia. Secțiunea, denumită „După„ Libertatea de exprimare ”? ‘, A fost închisă din cauza amenințărilor axate pe Statuia unei fete a păcii de sculptorii coreeni Kim Seo-kyung și Kim Eun-sun, care înfățișează o „femeie de confort”, reprezentând coreeni constrânși în sclavia sexuală de către armata japoneză în timpul celui de-al doilea război mondial. Semnatarii subliniază că trebuie puse în aplicare măsuri de securitate și solicită „restabilirea imediată a autonomiei Aichi Triennale 2019 față de presiunea politică și intimidare”.

Directorul Muzeului Academiei de Filme Democratice demisionează | Kerry Brougher, regizor al Academiei Muzeului de Film, a demisionat. Demisia lui Brougher vine la câteva luni după amânarea datei de deschidere a muzeului din Los Angeles din acest an până în 2020, a doua astfel de întârziere. Brougher, care a funcționat anterior ca director al Muzeului Hirshhorn și al Grădinii Sculpturii, intenționează să „revină la rădăcinile sale din lumea artei”, potrivit unei declarații a consiliului de administrație al muzeului.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *