Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 6 noiembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Tom Inns demisionează din funcția de director al Glasgow School of Art | Vineri după-amiază, profesorul Tom Inns, directorul Glasgow School of Art, a demisionat după cinci ani la cârmă – și cinci luni după un incendiu devastator a distrus Clădirea Mackintosh, care a fost restaurată recent în urma unui incendiu din 2014. O comisie parlamentară scoțiană investighează în prezent incendiul, conducerea GSA se confruntând cu întrebări și critici cu privire la administrarea clădirii. Până la ocuparea postului Inns, școala va fi condusă de directorii adjuncți, Irene McAra-McWilliam și Ken Neil.

Sadaharu Horio (1939–2018) | Artistul japonez Sadaharu Horio a murit, a confirmat galeria sa Axel Vervoordt. În 1966, Horio s-a alăturat Asociației de Artă Gutai, un grup radical, postbelic, cunoscut pentru abordarea sa experimentală față de performanță. De-a lungul carierei sale, Horio a creat spectacole, precum și lucrări abstracte bidimensionale și tridimensionale.

David Hockney primește premiul pentru realizarea vieții pentru tipărit | Fundația de artă HM Queen Sonja, înființată în 2011, a anunțat că David Hockney urmează să primească un premiu pentru realizarea vieții pentru contribuțiile sale la tipărire Hockney va primi premiul joi, la o ceremonie în care câștigătorul anualei HM Queen Sonja Print Award va fi, de asemenea, anunțat.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *