Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 6 martieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Griselda Pollock este prima istorică de artă care a câștigat Premiul Holberg | Griselda Pollock este primul istoric de artă care a câștigat Premiul Holberg, care recunoaște contribuțiile majore la arte, științe umane, drept și științe sociale. Fondat de guvernul norvegian în 2004, premiul vine cu un premiu de 6 milioane de coroane (aproape 500.000 de lire sterline). Bursa lui Pollock s-a concentrat în mare parte pe descoperirea istoriei femeilor artiste. Este profesor de istorie a artei la Universitatea din Leeds.

Primarul din Insula Paștelui solicită restricții de trafic după ce camionul lovește statuia sacră | Primarul Insulei Paștelui solicită noi restricții de circulație după ce un bărbat și-a condus camionul într-una din insule moai, statui sacre de piatră despre care comunitățile indigene cred că poartă spirite ancestrale. Șoferul, ale cărui frâne se pare că au eșuat, a fost acuzat că a deteriorat un monument național. Pedro Edmunds Paoa, primarul insulei, a declarat ziarului chilian Mercurul că el crede că incidentul a fost rezultatul turismului și al unei creșteri rapide a populației insulei în ultimul deceniu, situație pe care el crede că ar putea fi gestionată cu un control mai bun al traficului.

Italia respinge mandatul de arestare pentru principalul suspect în scandalul falsului vechi maestru | Curtea de Apel din Milano are a respins un mandat de arestare pentru Giuliano Ruffini, un dealer care este principalul suspect al unei anchete în desfășurare efectuată de judecătorul din Paris Aude Burési cu privire la vânzarea de vechi maeștri falși, inclusiv Cranach, Frans Hals și Bruegels. Avocații apărării lui Ruffini spun că un alt caz introdus împotriva sa de către autoritățile fiscale italiene trebuie soluționat înainte ca acesta să poată fi expulzat din țară. Un mandat de arestare pentru Lino Frongia, acuzat că a falsificat un El Greco în același caz, a fost demis de o instanță din Bologna săptămâna trecută.

Henry Cobb (1926-2020) | Arhitectul american Henry Cobb a murit la 2 martie la vârsta de 93 de ani. În 1955, Cobb a cofondat firma din New York IM Pei & Associates, care mai târziu a fost redenumită Pei Cobb Freed & Partners în 1989. Unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale lor includ extinderea Luvrului din 1989, Capela Memorială Luce și Jacob K. Javits Convention Center din New York. Născut la Boston în 1926, Cobb a fost postuniversitar la Școala de Design Harvard și a continuat să conducă Departamentul de Arhitectură Harvard din 1980–85.

Muzeele americane restricționează călătoriile personalului în țările considerate cu risc crescut pentru coronavirus | Mai multe muzee din SUA sunt oprirea călătoriilor de afaceri pentru personalul lor în țări considerate cu risc ridicat pentru răspândirea coronavirusului, precum și suspendarea oricărei călătorii neesențiale. Muzeele care au restricții de călătorie până acum includ Art Institute of Chicago, Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, J. Paul Getty Trust din Los Angeles și National Gallery of Art din Washington, DC

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *