Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 6 martieRezumatul nostru zilnic de știri din artă lume

Kunsthalle Wien va fi regizat de un colectiv curatorial Kunsthalle Wien are a anunțat că colectivul curatorial croat What, How & for Who (WHW) va prelua conducerea instituției. În luna mai trecut, actualul director Nicolaus Schafhausen a anunțat că va demisiona din funcție cu trei ani înainte de încheierea contractului, citând „reapariția politicii naționaliste” din Austria ca motiv al plecării sale la sfârșitul acestei luni. Conducerea Kunsthalle va fi preluată de trei dintre cei patru membri fondatori ai WHW, care se ocupă de Galeria Nova din Zagreb din 2003; este pentru prima dată când Kunsthalle este condusă de un colectiv.

Blain Southern va deschide galeria din New York | Dealerii britanici de artă Harry Blain și Graham Southern sunt setat să se deschidă un al treilea spațiu de galerie din New York în luna mai, adăugându-se la sediile existente din Londra și Berlin. Noul spațiu va fi găzduit în ceea ce a fost anterior sediul Cheim & Read din Chelsea și se va deschide în timpul Săptămânii Frisului cu o expoziție inaugurală de lucrări a artistului malian Abdoulaye Konaté.

ArtCenter / South Florida anunță planuri pentru o nouă casă de 30 de milioane de dolari | ArtCenter / Florida de Sud are a anunțat planifică o nouă facilitate de artă de 30 de milioane de dolari în cartierul Little Haiti din Miami. Organizația non-profit, înființată în 1984, își va schimba și denumirea în Oolite Arts, un semn al geologiei zonei. Noul spațiu de 40.000 de metri pătrați va cuprinde 22 de studiouri de artiști rezidenți, un spațiu expozițional mare și un teatru de 120 de locuri; a fost finanțat prin vânzarea spațiului anterior al centrului pe South Beach din Miami pentru 88 de milioane de dolari în 2014.

Todd Williamson câștigă Premiul Pollock pentru creativitate | Fundația Pollock-Krasner are numit Artistul din California, Todd Williamson, câștigător al Premiului Pollock pentru creativitate din 2019. Premiul vine cu o subvenție de 50.000 de dolari, care va sprijini expoziția individuală a pictorului la biserica Santa Maria della Pietà, parte a Bienalei de la Veneția din mai.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *