Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 6 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Tate St Ives câștigă premiul Muzeului Anului Art Fund | Tate St Ives a câștigat premiul Muzeului anului al Fondului de artă pentru 2018, a fost anunțat la o ceremonie la V&A din Londra, aseară. Postul Tate din Cornwall, recent renovat, a fost ales dintr-o listă scurtă de cinci persoane, care include și Muzeul Brooklands de la Weybridge, Galeria de Artă Hull’s Ferens, Muzeul Poștal din Londra și Biblioteca pentru femei din Glasgow. Premiul acordă câștigătorului său 100.000 de lire sterline, iar alți nominalizați primesc 10.000 de lire sterline fiecare. „Tate St Ives spune povestea artiștilor care au trăit și au lucrat în Cornwall într-un context internațional”, a comentat directorul Art Fund și președintele judecătorilor Stephen Deuchar. „Judecătorii au admirat un arhitect și o echipă de galerii care au dedicat aproximativ 12 ani acestei schimbări transformative, consultându-se cu comunitatea locală până la capăt.”

Centrul pentru Arte Contemporane din Glasgow va rămâne închis pentru lunile iulie și august | În urma incendiului care a devastat luna trecută Glasgow School of Art și locul de muzică O2 ABC, Centrul de Arte Contemporane al orașului a confirmat că va rămâne închisă cel puțin până la sfârșitul lunii august. Găzduit în camerele grecești „grecești” ale lui Thomson, locul se află în zona cordonului a structurilor deteriorate de incendiu. Nu a stabilit încă o dată pentru redeschidere. În știrile conexe, arhitectul David Chipperfield și-a adăugat vocea la cererile de reconstrucție a capodoperelor lui Charles Rennie Mackintosh, cerând ca aceasta să fie clasificată drept „monument de o importanță excepțională. ‘

National Gallery cumpără autoportretul Artemisia Gentileschi | Galeria Națională a achiziționat un produs rar și identificat recent autoportret de Artemisia Gentileschi, unul dintre cei mai importanți artiști ai barocului italian. Pictura, în care Gentileschi se descrie ca Sfânta Ecaterina de Alexandria, este una dintre cele trei picturi cunoscute de șevalet ale artistului din Marea Britanie. Achiziția de 3,6 milioane de lire sterline a fost posibilă prin sprijinul unor binefăcători, inclusiv prietenii americani ai galeriei naționale, National Gallery Trust și Art Fund. Va fi supus unui tratament de conservare înainte de a fi expus la începutul anului viitor.

Met anunță cifre record de vizitatori | Muzeul Metropolitan de Artă a publicat cifre record de participare, după ce a atras mai mult de 7.35m vizitatori către cele trei locații din Manhattan de la sfârșitul lunii iunie 2017. Cifra reprezintă o creștere de 4,29 la sută față de perioada anterioară, o creștere realizată în ciuda dificultăților de management mult mediatizate ale muzeului și introducerea unei taxe obligatorii de admitere de 25 USD pentru -New Yorkeri în martie.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *