Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 6 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeul din Rio finalizează vânzarea controversată a picturii Pollock | Muzeul de Arte Moderne (MAM) din Rio de Janeiro și-a vândut pictura Jackson Pollock, Nr. 16 (1950). Donată muzeului de Nelson Rockefeller în 1954, a fost singura lucrare a lui Pollock în vederea publicului în Brazilia. Ziarul de artă rapoarte acea casă de licitații Phillips a vândut tabloul într-o tranzacție privată pentru aproximativ 13 milioane de dolari (totalul exact este nedivulgat), în urma unei încercări nereușite de a găsi un cumpărător la licitație în noiembrie anul trecut, cu un preț minim de 18 milioane de dolari. Vânzarea, care s-a dovedit controversată, este destinată să acopere datoria actuală a muzeului de 3 milioane de dolari, precum și crearea unei dotări pentru costurile viitoare ale operațiunilor.

Veneția pune în aplicare taxa pentru turiștii de zi | Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a anunțat săptămâna aceasta că orașul va introduce o Taxă de 3 EUR pentru turiștii care se împiedică de la 1 mai, cu câteva zile înainte de deschiderea celei de-a 58-a Bienale de la Veneția. Planul pentru o taxă pentru turiștii de zi a fost aprobat de guvernul italian în decembrie; la scurt timp după ce au fost anunțate detaliile implementării sale, ministrul italian al turismului a numit-o „măsură inutilă și dăunătoare”. Taxa este de așteptat să crească la începutul anului 2020, între 6 și 10 euro, ajustată în funcție de sezon.

Jessica Martinez a fost numită director al Muzeului de Artă Herbert F. Johnson al Universității Cornell | Universitatea Cornell are numit Jessica Levin Martinez în calitate de nou director al Muzeului de Artă Herbert F. Johnson. Martinez este în prezent șefa diviziei de programe academice și publice la Muzeele de Artă Harvard, unde a fost și curator de cercetare a artei africane din 2016. Începe rolul pe 15 iulie, în locul lui Stephanie Wiles, care este acum director Yale Galeria de artă universitară.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *