Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 6 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Whitney concediază 76 de membri ai personalului | Muzeul de artă americană Whitney din New York are a trimis 76 de membri ai personalului, cu regizorul Adam Weinberg spunând că se așteaptă un deficit de venituri de aproximativ 7 milioane de dolari anul acesta. Este cel mai recent din un șir de anunțuri similare din muzeele SUA; cel mai recent, Muzeul Nou a alăturat, de asemenea, 41 de membri ai personalului, sau aproximativ o treime din forța sa de muncă.

UNESCO critică proiectul de construcție lângă situl arheologic libanez | UNESCO a lansat o scrisoare deschisă denunțând construcția sediului partidului Mișcării Libere Patriotice Libaneze (FPM) lângă situl arheologic Nahr El-Kalb, la nord-est de Beirut. Zona, care datează din secolul al II-lea î.Hr., a fost considerată potențială nominalizare ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO; în scrisoare, directorul UNESCO, Mechtild Rössler, a spus că proiectul de construcție ar putea „pune în pericol orice nominalizare viitoare pentru inscripția Patrimoniului Mondial”.

Licitația de caritate aduce 2,4 milioane EUR pentru profesioniștii din domeniul sănătății francezi | O licitație organizată de casa de licitații pariziană PIASA a strâns 2,4 milioane de euro pentru lucrătorii medicali francezi. Veniturile din vânzarea online a 370 de lucrări donate vor fi plătite colectivului #ProtegeTonSoignant (Protejați-vă sănătatea), înființat pentru a oferi asistență și consumabile lucrătorilor din domeniul sănătății din toată Franța.

S-au anunțat 700.000 de lire sterline de finanțare de urgență pentru muzeele scoțiene vulnerabile | Museums Galleries Scotland (MGS) are a anunțat că 700.000 de lire sterline în finanțare de la guvernul scoțian se va îndrepta spre crearea unui fond de răspuns urgent, pentru a ajuta instituțiile care au fost afectate în mod critic de Covid-19. Guvernul oferă, de asemenea, 55.000 de lire sterline către un Fond de reziliență digitală, care permite muzeelor ​​să achiziționeze orice echipament necesar personalului pentru a lucra de la distanță.

Hepworth Wakefield va primi cadou de aproape 100 de opere de artă | Colecționarii Terence Bacon și John Oldham au donat aproape 100 de lucrări muzeului Hepworth Wakefield. Acestea includ ceramică de John Ward și Lucie Rie, precum și picturi și lucrări pe hârtie de Cragie Aitchison, Rose Hilton și Euan Uglow.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *