Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 5 septembrieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Guvernul britanic va crește finanțarea pentru DCMS cu 4,1% | Revizuirea cheltuielilor din Marea Britanie pentru 2020-2021, transmisă ieri Parlamentului de cancelarul fiscal al Sajid Javid, include un buget de 1,6 miliarde de lire sterline pentru Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport, o creștere de 4,1% față de bugetul actual – prima creștere în câțiva ani.

Magalí Arriola a fost numit director al Muzeului Tamayo | Magalí Arriola a fost numit noul director al Museo Tamayo în Mexico City, unde a fost curator șef din 2009 până în 2011. Arriola se alătură muzeului de artă contemporană după ce a petrecut șase ani ca curator la Museo Jumex. Ea începe rolul în această lună, în locul lui Juan Andrés Gaitán.

Incendiile sălbatice afectează arta rock din Bolivia | Arheologii cred că arderile sălbatice active în pădurile și pajiștile din estul Boliviei a deteriorat grav siturile de artă rupestră din regiune, care conțin picturi și gravuri datând încă din 1.500 î.Hr. Pericolele includ rocile care se prăbușesc din căldură și lucrările de artă sunt scufundate sub funingine, dar amploarea daunelor poate fi evaluată numai după stingerea incendiilor. Wilma Alanoca, ministrul Boliviei pentru cultură și turism, a lansat, de asemenea, alarma că șase așezări iezuiți din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea, toate situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, ar putea fi expuse riscului dacă incendiul se va răspândi.

Amy Sadao va demisiona din funcția de director al ICA Philadelphia | Amy Sadao și-a anunțat intenția demisionează ca director al Institutului de Artă Contemporană, Universitatea din Philadelphia după șapte ani în rol, astfel încât să se poată concentra pe proiecte personale. John McInerney, director executiv al Programului Sachs pentru Inovare în Arte, va servi ca director interimar al galeriei.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *