Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 5 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Leon Kossoff (1926–2019) | Pictorul Leon Kossoff a murit la vârsta de 92 de ani. Născut la Londra în 1926 de părinți ruso-evrei, Kossoff a studiat la Școala de Artă Saint Martin și a devenit membru al „Școlii din Londra”. Este cunoscut pentru reprezentările sale ale orașului, scene de zi cu zi prezentate printr-un impasto gros. Lucrările lui Kossoff sunt deținute în mai multe colecții internaționale, inclusiv cele de la Muzeul de Artă Modernă din New York, Galeria Tate din Londra și Galeria Națională de Artă din Washington, DC. În 1995 a reprezentat Marea Britanie la Bienala de la Veneția.

Grupul de lobby Europa Nostra critică toleranța UNESCO față de navele de croazieră din Veneția | Sneška Quaedvlieg-Mihailović, secretar general al grupului de lobby Europa Nostra, a pronunțat un discurs la UNESCO întâlnindu-se ieri la Baku, Azerbaidjan, criticând comitetul pentru sprijinul acordat navelor de croazieră care trec prin laguna din Veneția. Aceasta este o nouă rută alternativă, promovată de orașul Veneția, care va înlocui ruta tradițională a navelor de croazieră prin oraș. Quaedvlieg-Mihailović a numit-o o contradicție cu recomandarea UNESCO din 2014 ca navele să fie excluse complet din lagună și a susținut că guvernul italian nu a evaluat încă posibilele impacturi ale rutei.

Lectură recomandată | Artistul Xaveria Simmons răspunde la sugestia criticilor de artă conform căreia Bienala Whitney din acest an nu a fost „suficient de radicală” în Ziarul de artă. În paznic, Daniel Boffey explică conceptul și programul din spatele „Operațiunii de veghe de noapte” a Rijksmuseum, o restaurare publică în direct a lui Rembrandt Ceasul de noapte (1642) începând de luni.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *