Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 5 iulieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Jean-Marc Bustamante va părăsi rolul de director al École des Beaux-Arts din Paris | Jean-Marc Bustamante, director al École des Beaux-Arts din Paris din 2015, a demisionat din funcția sa, relatează Lumea. Bustamante a fost recent criticat de mai mulți elevi de la școală pentru că nu s-a perceput o serie de plângeri de hărțuire sexuală și rasism. Marți, el a distribuit un e-mail care anunța plecarea de la postul său, criticând și ministerul culturii din Franța pentru eșecul aparent al acestuia de a oferi sprijin suficient. Ministerul Culturii a răspuns afirmând că Bustamante a fost informat în martie că mandatul său se va încheia în septembrie.

Marea Britanie și Franța semnează un memorandum de înțelegere asupra tapiseriei Bayeux | Secretarul de stat pentru cultură al Marii Britanii, Matt Hancock, și ministrul francez al culturii, Françoise Nyssen, s-au întâlnit astăzi la Paris pentru a semna un memorandum de înțelegere în legătură cu Tapiseria Bayeux, care urmează să călătorească în Marea Britanie în 2022. Ca parte a acordului, țările s-au angajat să publice prima traducere oficială în limba engleză a operei și o inițiativă de tehnologie digitală pentru extinderea accesului internațional la aceasta. DCMS a descris memorandumul ca „o etapă cheie în asigurarea împrumutului Tapiseriei în 2022”.

Otto Naumann se va alătura lui Sotheby’s | Dealerul Old Master Otto Naumann urmează să se alăture lui Sotheby’s în funcția de vicepreședinte senior și director de dezvoltare a clienților, relatează Ziarul de artă. În ianuarie, Naumann și-a vândut cea mai mare parte a inventarului la avanpostul casei de licitații din New York și i-a sugerat că se retrage. “Îmi dau seama că probabil sărbătoresc cea mai scurtă pensionare din istorie”, a comentat Naumann.

Art Institute of Colorado va închide | După achiziționarea a 31 de școli de artă de către Dream Center non-profit din Los Angeles anul trecut, s-a dezvăluit că una dintre aceste școli, Denver’s Art Institute din Colorado, va închide înainte de sfârșitul anului 2018. Știrile închiderii au fost publicate în Denver Post după ce a fost scurs un memoriu intern al companiei.

Alireza Taghaboni câștigă premiul Dorfman de arhitectură inaugural al Royal Academy | Arhitectul iranian Alireza Taghaboni a fost desemnat câștigătorul premiului inaugural Royal Academy Dorfman pentru arhitectură. Premiul este destinat să onoreze un arhitect internațional care „reprezintă viitorul arhitecturii” și acordă câștigătorului său 10.000 de lire sterline.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *