Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 5 februarieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

MoMA va închide patru luni în etapa finală de extindere | Muzeul de Artă Modernă din New York își va închide porțile pentru public în perioada 15 iunie – 21 octombrie, relatează The New York Times. Aceasta este pentru a realiza etapa finală a proiectului de extindere a muzeului de 400 de milioane de dolari, care va crea 40.000 de metri pătrați de spațiu suplimentar. Când se redeschide, întregul afișaj al colecției permanente MoMA va fi fost repus, expozițiile temporare inaugurale fiind extrase și din fondurile sale. De asemenea, s-au anunțat astăzi o donație de 200 de milioane de dolari către muzeu din moșia lui David Rockefeller și un nou parteneriat cu Muzeul Studio din Harlem, în prezent închis, „Muzeul Studio la MoMA”.

Germania pune 1,9 milioane de euro pentru cercetarea provenienței asupra artefactelor din epoca colonială | Guvernul german pune 1,9 milioane de euro în acest an pentru cercetarea provenienței artefactelor care au intrat în muzeele țării în epoca colonială, Ziarul de artă rapoarte. Instituțiile sunt invitate să depună cereri de finanțare, care vor fi evaluate de un grup de opt experți în numele Fundației germane de artă pierdută. Panelul va include Bénédicte Savoy, co-scriitor alături de Felwine Sarr a unui raport recent comandat de Macron privind restituirea patrimoniului african.

Pietrele sculptate nabateene s-au întors în Iordania | Au fost trei pietre provenite din altarul unui templu nabateean vechi de 2.000 de ani din Iordanul actual identificat și repatriat. Artefactele au fost achiziționate de un comerciant de artă din Spania, Diego López de Aragón, din moșia unui colecționar și diplomat care în 1969 a servit ca ambasador la Ammam, unde pietrele au fost odinioară ținute (nu este clar dacă au fost vândute sau date ca un cadou).

Curatorul câștigă premiul Vilcek de 100.000 de dolari imigranți în SUA | Istoricul de artă și curatorul Carmen C. Bambach a fost premiat Premiul Vilcek de 100.000 de dolari pentru excelență, care onorează imigranții din SUA care „au avut un impact semnificativ asupra societății americane”. Bambach, care s-a născut în Chile, este curatorul desenelor italiene și spaniole la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *