Stiri internationale

Știri de artă zilnic: 5 aprilieRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Meriem Bennani câștigă premiul EYE Art & Film | Eye Filmmuseum are a anunțat Meriem Bennani, artistul video și de instalare din New York, a câștigat Premiul EYE Art & Film 2019. Bennani s-a născut în Maroc și munca ei privește viața din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, precum și teme de gen, religie și migrație. Ea a primit premiul de 25.000 de lire sterline la o gală organizată ieri la muzeul din Amsterdam.

Antonio Asis (1932–2019) | Pictorul și tipograful argentinian Antonio Asis are decedat. Din 1956 Asis a locuit la Paris, unde a co-fondat grupul Position împreună cu alți artiști argentinieni care explorează lumina și mișcarea în lucrarea lor. Lucrările sale abstractizate geometric sunt strâns aliniate cu mișcarea Op art.

Muzeul Brooklyn lansează un premiu de 25.000 de dolari pentru artiștii emergenți | Muzeul Brooklyn are a anunțat că lansează premiul anual UOVO, care va acorda 25.000 de dolari unui artist emergent cu sediul în Brooklyn. Premiul include, de asemenea, un comision pentru decorarea sucursalei Bushwick a UOVO, o companie de depozitare a artelor. Câștigătorul inaugural va fi anunțat în iunie.

Incendiu la Muzeul Național al Braziliei cauzat de unitatea de aer condiționat | Poliția braziliană a declarat că incendiul care a distrus Muzeul Național al Braziliei din Rio de Janeiro la 2 septembrie a fost provocat în primul rând de o aparat de aer conditionat. Amploarea pagubelor a ascuns motivul pentru care unitatea a luat foc prima dată, dar se crede că a primit un curent electric mai mare decât fusese proiectat să reziste.

Lectură recomandată | Christopher Knight critică renovarea de 650 de milioane de dolari care are loc în prezent la LACMA, pe care o numește „Muzeul Incredibil de Reducere”, în Los Angeles Times. Artistul Cj Hendry îi face cazul lui Alisha Haridasani Gupta în favoarea artei Instagram New York Times.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *